Quantcast
Изпадаме във фурмализъм! | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Тезиси

Изпадаме във фурмализъм!

Най-новият и суперефективен дезинфектант - фурмалин
автор
Г-н БАЛЕВ
3 031
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Борбата с коронавируса у нас изпадна във фурмализъм - правителството и Националния оперативен щаб (НОЩ) обявиха, че в България пристига голяма пратка изключително необходими "медицински материали и храна" от Обединенитв арабски емирства, които обаче според сайта Бивол всъщност са съдържат малко количество маски и над 10 тона фурми. 

Министърът на икономиката Караниколов обяснил пред "Бивол", че фурмите са "хубава, питателна храна" и ще бъдат раздадени на нуждаещи се от социални домове. Пак добре, че не ги изсипаха във веригите, че да се чудят - търговците при вносните стоки ли да ги слагат, при помощите за социално слаби, при дезинфектантите или при предпазните средства! 

Министърът е формално прав, ала по същество... Фурмите действително са богата и полезна храна, например Бащата на индийската нация веганът Махатма Ганди ги е обожавал и можел да кара по цели дни и седмици само на фурми и някоя-друга ядка. 

Ганди е привърженик на ненасилствената съпротива, което някои бъркат с нищоправенето, както българският НОЩ ни призовава към насилствено-пасивна съпротива срещу вируса, като ни обсипват с нехайно мотивирани разнопосочни заповеди и хаотични маневри.

Какво обаче представлява формализмът или фурмализмът, в които затъват правителството и НОЩ? 

Това е, когато нещо формално е правилно, а по същество - издевателство. 

Тази прочута ленинска фраза е от тези, които действително Ленин е произнесъл. 

В своето "Заключително слово към доклада за продоволствения данък", което Вождът произнася през 1921 на национална конференция на болшевиките, той подлага на жестока критика новите руски бюрократи - чиновниците на съветския апарат. 

"...Има ли някой даден под съд за протакане? Къде са присъдите на нашите народни съдилища за това, работникът или селянинът, принуден четири или пет пъти да отиде до учреждението, най-накрая получава нещо, което формално е правилно, а по същество - издевателство. Ами нали сте комунисти, защо не организирате една хайка за тези господа бюрократи, да ги замънете в народния съд и в затвора заради това разкатаване?"

И така, фурмално е правилно, че плодовете на финиковата палма са прекрасна храна и сладко изкушение. По същество е издевателство пратка с фурми да се представя за акт с национално значение в дни на всенароден кошмар. 

Освен ако не сме започнали масово производство на нов дезинфектант - фурмалин, който естествено се изготвя от фурмалдехид и метилов спирт.

За вътрешен прием фурмалинът не е подходящ, освен ако не смятате да носите до края на дните си маска по Оня начин...

Бойко Борисов си слага предпазна маска на очите - YouTube

Ето това даже и фурмално не е правилно! 

Метиловият спирт, както и неправилното слагане на маска, водят до ограничаване на кръгозора...

Още

Франция и ОАЕ подписаха сделка за 80 изтребителя

03.12.2021

571
Страшни страшавели и културни паралели

19.11.2021

Г-н БАЛЕВ

6482
Клошар е изтеглил 18 млн. лева от парите за "Хемус"

18.11.2021

11827