Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

И Суверенът е в криза, обявиха независими експерти

Кризата на Материала е по-тежка от политическата, икономическата и здравната

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

МЕТРОСТАНЦИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

Група български учени от сферата на хуманитарно-приложните науки се събраха при всички мерки за сигурност в подлеза на Метростанция "Европейски съюз", за да обсъдят някои-други тревожни актуални тенденции. Учените си говориха конфиденциално, без медийно и спонсорско присъствие, затова се смесиха с тълпата на Метростанция "Европейски съюз", но техните тайни разговори не останаха тайна за нас, защото случайно на мястото на срещата присъстваше репортер на Фейк бюлетин. 

***

$€£-лозите проведоха кратък научен разговор и стигнаха до много важни заключения в моментната снимка на обществото. 

Ето какви мисли изложиха откровено учените експерти (а нашият репортер ги записа хулигански):

"В българското общество има политическа криза, лидерска криза, ценностна криза - смятат лидерите на приложно-научно-консултантската мисъл. - Същевременно назряват финансова и мигрантска криза, без да броим кризата с коронавируса, защото тя стана хронична и дори някак странична криза, а отделните пикове не вразумяват Суверена. Така че най-остра към момента е кризата на Суверена като такъв и срещу това няма какво да се направи" - отчаяни са учените. 

"Прав беше Бойко Борисов, когато се тюхкаше за качеството на Материала, прав е и Слави Трифонов да изразява артистично обърканите желания и фантазми на Суверена. Сега всички видяхме колко аморфен, безтегловен, залутан и несъстоятелен е уважаемият Суверен. Те не само не могат да изберат свестен парламент, те не знаят на кой свят се намираме и откъде изгрява слънцето. Антропологическа катастрофа! Ние не знаем какво може да се направи, защото хората са безумно прости. Не става въпрос дали имат или нямат мнение за някой си въпрос. Те не правят разлика между мнение и оригване. Бруталното мнозинство от потенциалните избиратели, т.нар. Суверен, те просто нямат идея къде се намират, в какво участват, за какво става дума и защо изобщо живеят! - недоумяват $€£-лозите. - Преобладаващата част човекоединици от Суверена е толкова примитивна, че изобщо няма представа какво представлява общественият живот и какви евентуално биха могли да са реалните изисквания към едно евентуално политическо представителство. Тоя Суверен е толкова сбъркан в мъглявите си очаквания, че дори ни е обидно да го описваме в детайли. Наистина доста е запуснат тоя Суверен, кризата му е на биологическо и социо-функционално ниво. Не знаем как ще се работи оттук нататък. Политиците са в криза, но поне повечето изкарват някакви пари и се нуждаят от нашата наука. Ами Суверенът, заради който са всъщност всички наши усилия? Суверенът е в по-тежка криза и от политиците, и от медиите, и от медиците, и от ресторантьорите, и от всички, които развиват някаква дейност. Общо взето от всички прослойки в нашето общество, най-зле се развива Суверенът!" - признаха един пред друг водещите хуманитаристи-$€£-лози у нас. 

След това учените се почесаха по теметата и въздъхнаха сравнително тежко, но после се мобилизираха и влязоха в работен режим, оглеждайки се за хора, които биха имали платена нужда от услугите им. 

Още по темата