Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Горанов и Осемте джуджета се местят на Шипка

Стават отшелници, ще помагат за ремонта на паметника

НЕ ЩЕМЕ НИЙ БОГАТСТВО! 

Консултантът на свободна практика Владислав Горанов и легендарните Осем джуджета се отказват от светския живот, раздават всичко, което притежават, и стават отшелници на Шипка.

Горанов и Джуджетата не искат повече да се занимават нито с публична, нито със задкулисна дейност, защото общественият живот, по тяхно виждане, се извратил.

"Омерзен съм от реваншизма. Политиката е неблагодарна работа, задкулисието е неблагодарна работа - тегли чертата Горанов. - Условията за обществена дейност у нас са ужасни, няма никакво уважение към хората на отговорни позиции, няма уважение от службите, от журналистите, от служебното правителство, от разследващите граждани.

Бъхтим се за обществена полза, тайно, явно, комбинирано, ден и нощ! А получаваме неразбиране и хули. С моите приятели Осемте джуджета решихме да раздадем всичко на бедните, да изоставим семействата си и да се оттеглим от света.

Ще отидем на историческия връх Шипка, ще помагаме с доброволен труд за ремонта на паметника, ще се храним от милостиня и от природата. Корени, диви растения, вода от естествени извори, това ни е достатъчно. Ще спим по храстите, чукарите и поляните, ще търпим студ и зной, ще се надяваме на милостта на туристите и на Провидението.

Само ако се откажем напълно от материалното и светската суета, тогава може би обществото ще е доволно. Тогава може би хората ще си кажат: ех, Горанов и Осемте джуджета наистина не са някакви алчни и кръвожадни хищници, а честни и самоотвержени хора.

Това, нашето е акт с висока морална и материална стойност, защото не е въпросът някой прошляк и маргинал да се бие в гърдите с нищетата си. Ние, богати и силни хора, доброволно се лишаваме от богатството и влиянието си, които будят толкова много завист и низки страсти. Доброволно се докарваме до просешка тояга, за да повярвате най-накрая, че на нивото, на което работим, парите сами по себе си са най-малкото, което ни интересува.

Ако досега сме правили схеми, комбинации, акробатики, борба класически стил, бухалки, специализирана юрисдикция и така нататък, всичко това е било не някакъв личен интерес, а сложна и рискована игра за поддържане на работещите механизми в държавата. За обикновения човек може би е трудно да си представи, че в мащабите, в които работим, т.нар. "лична изгода" е някаква прашинка във водовъртежа.

Но край на всичко това! Няма да се натрапваме повече, отиваме на Шипка, за да живеем по начина, който ви описах и който може би ще задоволи обществените очаквания. Ако останат някакви материали от ремонта на Паметника на свободата, може да си построим с тях отшелнически килии. Ниски постройки! Аз имам страх от високи сгради. Даже ми предлагаха да купя за смешни пари горните етажи на "Златен век", но аз не искам високи сгради, не искам никакви сгради и офиси на партерни етажи. Стига!

Не ми трябва безплатният апартамент на Кръстника, искам безплатния апартамент под звездите на България, на връх Шипка. Там, където нашите предци опълченци са се били за България, ние ще водим битка с човешките страсти и суета", изтъква Горанов и уточнява, че раздаването на именията му в полза на бедните може да се проточи във времето, защото има много за раздаване, а иска да контролира раздаването лично - за да не открадне парите служебното правителство!

"Знаем ги що за стока и специалисти са тия там Спецов, Мецов и така нататък!", подкрепят го и Осемте джуджета, които за всичко са съгласни с Горанов и също изоставят всякаква задкулисна дейност в полза на обществото, и си подаряват активите на бедните, ама постепенно. 

***

Яне Янев пък обещал да снима шоу със скрита камера за живота на отшелниците. 

Още по темата