Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Фандъкова назначи талибан за зам.-кмет по културата

Първият проект на Джигит бин Хиндукуш е да опакова Централна баня с чалма

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

МОСКОВСКА 33, ПАРАДНИЯ ВХОД 
След като приюти и трудоустрои уволнения за полицейско насилие главсекретар на МВР Ивайло Иванов, Йорданка Фандъкова направи още една смела стъпка, която разширява хоризонтите пред Столичната голяма община. 
Йорданка Фандъкова привлече към каузата на общината слабоизвестен талибан от Афганистан, който зарязал престижен пост в родината си, за да помогне на София и лично на Йорданка Фандъкова, която много уважавал. 
Талибанът вече започнал да учи български и пробвал целебната вода от чешмите до Баня Башъ в българската столица. 
Джигит бин Хиндукуш, както е името на талибана приел поканата на Фандъкова, защото разбрал, че в Столичната община се превъзпитават хора, склонни към насилие в професиите си (а г-н Хиндукуш си имал някои притеснения за възпитанието си като активен талибан). 
Фандъкова пък искала да разшири етно-религиозното разнообразие в културната програма на Столичната община, за да прояви Холивуд интерес към нас и нашия начин на живот. 
"Знаете, че в Холивуд вече има квоти за туй-онуй. Такива да има, онакива да има. Аз като кмет с много мандати искам поне в края на управлението ми Холивуд да се поинтересува от моята столица. Аз съм съветски възпитаник, интернационалист, винаги съм била отворена към различността и заедността в многообразието. Винаги съм искала всички етноси и религии да съжителстват така мирно и в непосредствена близост, както са главните религиозни храмове в нашата столица. Упрекват ме, че в последните години и дни от изтичащия ми мандат като кмет на София, ГЕРБ ми е поставил задача да се кешира и да се приютяват издънени гербави кадри. Това не е точно така. Ако има нещо да се кешира, то ще се кешира, това е финансово-икономическа закономерност, аз не възразявам срещу това. Но с това ново назначение на г-н талибана Джигит бин Хиндукуш аз като върховен представител на местната власт в столицата показвам, че културата и разнообразието също са наш приоритет в оползотворяването на последните ми дни в тази страхотна местна власт, която изпълни десетилетия от живота ми. И ега ще ви издам една нечувана новина. Първият проект на Бин Хиндукуш като зам.-кмет по културата ще е да опакова Централната софийската баня с огромна чалма. Банята в София е един от символите на османското наследство - архитектурен и исторически паметник, преминал през всякакви политически и житейски бури. Паметник, който си има своята сложна съдба и специфична роля в разходните пера от бюджета на град София през вековете. Сега ще дадем на хората в нашия град нова гледна точка към Банята и ново културно преживяване" - щастлива е да обяви Фандъкова.
Джигит бин Хиндукуш, талибанът, който заряза кариерата си в Афганистан, за да се посвети на софийската култура, заяви пред нашия Фейк бюлетин, че вече се е срещнал на луминисцентно осветление с г-жа Фандъкова и с бившия полицейски шеф Ивайло Иванов. Талибанът останал със смесени впечатления. 
Г-н Бин Хиндукуш обеща да бъде максимално отдаден на новата си мисия и да подкрепя разнообразието, разбира се в рамките на Шариата. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата