Quantcast
Диванче прелетя над българската политика | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Диванче прелетя над българската политика

Продавач с гола глава не помни на кого си е продал партията
3 638
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

DIVAN IS IN THE AIR
Едноместен диван прелетя над българската политика с бръснещ полет, обръсна главата на Тошко Йорданов, изцвъка се изобилно, серийно и миризливо, подигра се с политици и избиратели, извърши редица действия с трудно проследима логика, фръцна се, кацна на частно летище и пилотът му изчезна вдън земя. 
Обществото има само откъслечни данни за пилота на диванчето - гологлав тиквоид и лош имитатор на Бойко Борисов. 
Избиратели бяха скандализирани от неприятния за тях политически факт, че Бойко Борисов всъщност разказва по-забавни вицове, импровизира по-вдъхновено, раздава се на публиката и си обича работата. 
А гологлавият пилот на диванчето сякаш мрази всичко и всички, смешките му отстъпват пред конкурента му и по грубост, и по изобретателност. 
Най-странното е, че собственикът на диванчето имал партия, но не помни на кого я продал. 
"Не помня - признава собственикът. - Беше събота или неделя сутрин. Май продадох партията на някакъв обръч от фирми. Сякаш не бяха българи. Или турци, или руснаци, нещо такова, не съм сигурен. Не съм първа младост, много се изхабих от 30 години кривене, крясъци и симулиран ентусиазъм. Това са лични въпроси, боли ме Македонията!" - заяви собственикът така строго, че жал да ти стане. 

***
По време на полета пилотът разхвърля и хвърчащи листчета с някакви драсканици, които пилотът определя като "национално предателство". След като кацнал, пилотът покрил летящото диванче с летящо килимче и се скрил в бункера си, откъдето ще се покаже, когато го алармира политическата простата. 
***
Потърсен за коментар и намерен в биооранжерията си, Ахмед Диван отрече да е купувал някаква партия, дето няма такава партия. После заяви като един Диоклециан: 
"Ако знаехте какви биокраставици съм отгледал, нямаше да ме питате за политически тикви и пъпеши". 
________
Диоклециан прекарва последните години от живота си в огромния си дворец, който е построен в близост до родния му град Аспалатос (дн. гр. Сплит) в Далмация. Според преданието, когато при него дошли пратеници с молба да се завърне на власт, той им отвърнал, че ако знаели какви зеленчуци е отгледал в градината си, никога нямало да го карат да става пак император. (Уикипедия.)

Още

Новият ремонт на "Шишман" - заравят скулптури и Бронзовата къща
Путин в молба-телеграма до БАБХ: Пратете инсинератори!
Селфи в гръб: Кошлуков се снима под ръка с Каракачанов