Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Цветан Цветанов се възползва от суматохата в Първия учебен ден

МВР обяви плановете си за ангажиране с просветната реформа и патриотичното възпитание

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ СЕ ПОХВАЛИ, че в суматохата на Първия учебен ден успял да отмъкне още няколко хиляди членове на ГЕРБ. 
"Много беше вдъхновяващо - обяви Цветанов само пред сайта "Тополовградска заря" и пред нашия "Фейк бюлетин". - Посетих няколко структури на ГЕРБ в страната и докато всички бяха улисани в подготовката за първия учебен ден, аз им цапнах няколко хиляди члена и сега те са мои активисти, на партията ми "ГЕРБ с човешко лице". Засега работим предимно по изграждането на структури и търсенето на "човешко лице". Трудно е, но не се предаваме! 
Цветанов обяви, че тепърва ще преджобва и МВР за съмишленици на проекта си, щото и там имал добри контакти. 
***
УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ се явиха в училищата и проведоха Първи учебен ден, както всяка година, но МВР си приписа тази заслуга и обяви, че именно Вътрешното министерство е привикало участниците в традиционното мероприятие. 
Говорител на министерството заяви, че МВР смята да се ангажира по-сериозно с патриотичното възпитание на младежта и просветната реформа. 
"Всеки в тая държава си затваря очите за възпитанието на младежта в патриотични и прагматични ценности - каза говорителят. - Нито Армията възпитава младежите в патриотичен дух, нито Прокуратурата, нито учителите по физическо. Затова МВР разработи различни програми, чрез които българският полицай да се намеси в образователния процес и да формираме в подрастващите едно зряло отношение към забикалящата ни действителност. 
Сега родителите са разделени по отношение на маските в училище. Едни негодуват, че децата ще се удушат в тия маски, други смятат, че трябва да защитим децата по-солидно, а всички пропускат факта, че маските в училище, както и всичко друго, ще се носят по български. Ако обаче във всяко училище има полицай, който да следи за носенето на маски, той ще събира подкупи като катаджия и хем ще направи децата привидно дисциплинирани, хем ще ги подготви за реалностите в живота. В живота, където всичко зависи от корупционния статус на човека, независимо дали е в позиция да дава или да приема подкупи. Колкото по-големи са мащабите на участието в корупцията, толкова по-значим икономически и граждански е участникът в тия процеси, на това искаме да научим децата. 
Друга програма, която разработваме, е училищният полицай да създава и контролира доносническа мрежа сред учениците. Това ще повиши гражданското съзнание и предприемчивия дух на учащите. Много разчитаме и на учителите по физическо, които чувстваме като свои най-големи съюзници в просветителските идеи на МВР. 
Искаме да възвърнем авторитета на "чичко милиционер" в детското съзнание, искаме децата отново да мечтаят да са полицаи, искаме да им внушим, че ако ги влече да се развиват в криминалната дейност, много по-силни са позициите на униформените бандити. Защото организираната престъпност, колкото и да се организира, не може да има по-голяма и по-добре финансирана организация от тази на националната полиция. Искаме да привлечем младите дангалаци с престъпни наклонности към нашата страна на бариерата, която също е романтична, опасна и доходоносна.
Още утре започваме да привикваме журналисти, които да популяризират нашите идеи за просвещение и дидактика под пагон."
***
МЕЖДУВРЕМЕННО В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ възникна дискусия, трябва ли да свалят маските учениците, когато пушат през междучасието, или да се мъчат да пушат през маските, което все пак си е още един филтър, както и неудобство, което може да намали тютюнопушенето в средните училища, дай, Боже! 
Едни родители настояваха да се пуши с маска, други родители казаха, че това е изгъзица, а един родител, който твърдеше, че дъщеря му не пуши, бе изгонен от всички дискусии като безсрамен лъжец. 
В крайна сметка съгласие не се постигна - едни деца ще пушат с маски, други без маски - и нацията пак се раздели. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата