Quantcast
Буда седна по турски, да се поучат Рут Колева и евроатлантите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Буда седна по турски, да се поучат Рут Колева и евроатлантите

Тия неща ги правим, защото искаме заедност, стига сме се делили, призова духовният учител
2 893
 Pixabay
Буда, седнал по турски.

СИНКРЕТИЗЪМА ПРАВИ СИЛАТА

Гаутама Буда, духовен учител от Банкя, направи специална Молитвена закуска в Зайчарника - за обединение и поука в тия тревожни времена, когато светът се готви за Трета световна, а ние постоянно се делим за какво ли не. 

На Молитвената закуска Буда бе поканил Рут Колева, Кирил Петков, Христо Иванов и Мустафа Карадайъ. Гостите бяха извозени с джипове с тъмни стъкла, къде доброволно, къде в отчаяна съпротива, но всичко беше за добро и за духовен лифтинг. 

На гостите бе сервирана свинска мас, суджук, оранжеви протектори и други бокоугодни деликатеси.

Буда седна по турски пред гостите и бащински строго сгълча Рут Колева:

- Защо ма, Рутке, защо разделяш народа и си правиш реклама с пошли пози! Ние публичните личности трябва да сме за пример и да обединяваме, не да разединяваме. Ето аз съм християнин с червен конец, будист и Бастунбаши - и същевременно седя по турски. Защо? Защото искам да се обединим и да живеем дружно, както е казал котаракът Леополд!

Главной и самой узнаваемой фразой Кота Лепольда стала незабываемая 'Ребята, давайте жить дружно!'.

- Хайде сега, Рутке, седни и ти по турски, за да те видя, че можеш да заемаш и прилични обединителни пози, не да ми се кикерчиш на светините и народът да се буни! 

След това Буда се обърна към другите гости, за да подтикне и тях към обединение и заедност. 

Мустафа Карадайъ си беше готов обединен и в пълна заедност, но Буда възжела диверсификация на заедността и с другите евроатланти Иванов и Петков. 

- Хайде, момчета млади, всичко ви прощавам, било каквото било, сядайте и вие по турски и да се обединим в името на народа. Идеологическите различия са химера. Има там разни фундаменти на вярата и благородни истини, ала прахът на прах ще стане и пари при пари отиват. Хайде да си обединим вярванията и ценностите, а който слуша и е обединен, ще му дадем да си играе и с бухалки, защото страданието е неделима част от съществуването. А тази обединена заедност се нарича синкретизъм, това ще ви го обяснят моите културни бонзи Евгени Будинов и Любен Будилов. 

Иванов и Петков си размениха печални евроатлантически погледи.

- Синкретизъма не е недоносче - продължи лекцията си Буда. - Трябва да сме мъдри и да се обединяваме, не да се арестуваме. Народът ни е избрал, за да вършим работа, не да спазваме закона. Ние всички заедно трябва да се съберем и като Сизиф да избутаме камъка до върха на планината, където ще седнем по турски, ще затворим очи и ще броим пачки, за да изпаднем в нирвана. И тогава ще постигнем висшата истина, и няма да се занимаваме с дребнотемия.

През цялото време, въпреки че не млъкна за миг, Буда успяваше и да се храни, като накрая се понапълни и се катурна на една страна, за да смели погълнатото в удобна молитвена поза. 

***

Оказа се, че точно по същото време поливалентният евразоатлант Стефан Янев също седял по турски, но във фонтана пред президентството, където чакал пришествието на Третия мандат.

 

Още

Радев призна, че е вдигал дрона до Бастунсарай
Митко Каратиста варди калориите в американската закуска на Гешев
Намериха теле под Мадарския конник