Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

БСП изключи Димитър Благоев - влошавал отношенията с Русия

И Никола Габровски е под въпрос - проверява се за роднински връзки с проф. Николай Габровски

Божанков не е единственият изчезнат...
facebook
Божанков не е единственият изчезнат...

ВРАГ С ПАРТИЕН БИЛЕТ

Ръководството на БСП взе спешно решение да изключи посмъртно от редиците си основателя на социалистическото движение в България Димитър Благоев - Дядото (1856 - 1924). 

Решението бе взето и приведено в изпълнение късно вечерта. 

Ето реда на събитията, довели до тази крайна мярка. 

Корнелия Нинова си легнала да спи и като цяло чувствала деня си пълноценен, защото днес изключи Явор Божанков и Партията има един вътрешен враг по-малко. Денят не преминал напразно и безследно, Корнелия се чувствала удовлетворена като лидер на социалистите у нас. 

Но все пак нещо безименно я тревожело и тя не можела да установи какво е. 

Корнелия тръснала глава и пропъдила безименната тревога, почнала да се унася. 

И мозъкът ѝ внезапно светнал като като крушка. Безименната тревога добила име: ДИМИТЪР БЛАГОЕВ - ДЯДОТО Е ИЗГОНЕН ОТ РУСИЯ ПРЕЗ 1885!!! 

Скандал! Недопустимо! Това ни разваля отношенията с нашата Освободителка, чиято култура ценим толкова високо! Това е по-лошо, отколкото да пращаш оръжия на Украйна без пари. 

Исторически факт е, че Дядо Благоев, докато учи в Петербург, организира социалистически кръжок, издава работнически вестник, което е правилно от социалистическа гледна точка. Но неправилното е, че влиза в полезрението на тогавашните власти, които го арестуват и гонят от Русия. 

ДЯДО БЛАГОЕВ Е ИНОАГЕНТ И АНТИРУСКА ПОДЛОГА! - крещял мозъкът на Нинова и я принудил да зареже спането, докато не свърши важната работа. А именно - да разкара мерзкия дядка от социалистическата партия, колкото се може по-бързо. 

Тъй като Нинова е (социал)демократ, не взела решението еднолично, а свикала на среднощно заседание свои другари от ръководството на Партията. Те доста се озадачили, но единодушно осъдили действията на Дядото и го изпъдили от Партията с позор. 


Изрезка от статията за Димитър Благоев в Уикипедия.

***

ДА ЗАРЕЖЕМ ЛИ ЛОЗЕТО НА ГАБРОВСКИ?

В хода на среднощното заседание възникнал въпросът дали да се вземат мерки и срещу съратника на Благоев - Никола Габровски, в чието лозе през 1891 се провела първата социалистическа сбирка и се обсъждали програмните документи за учредяването на социалистическата партия. 

Неговото провинение е, че името му подозрително прилича на сегашния кандидат-премиер проф. Николай Габровски. 

"Ако му е някакъв пра-прадядо, хич няма да го търпя и него в Партията. Няма да държим дядовци на наши врагове и чуждопартийни агенти!" - разлютила се Нинова. 

За Габровски окончателното решение се отлага до утре, за да се проучи внимателно генеалогията на въпроса и да не се правят прибързани екзекуции. 

"Не сме някакви зверове!" - тръснала глава Нинова и разпуснала заседанието, но след това дълго не могла да свали адреналина и да положи глава на възглавето. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата