Медия без
политическа реклама

Исторически коректив

Борисов хуманизира Възродителния процес

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пусна малко огън в предизборната кампания, като припомни някои полузабравени грехове на Бойко Борисов от 80-е години на миналия век, когато бъдещият лидер на България участвал периферно с калашник във Възродителния процес, чиито методи все пак не одобрявал.
Карадайъ преувеличава за калашника, но Бойко Борисов в миналото действително многократно е потвърждавал личното си участие като офицер от пожарната в онези трагични събития от недалечната ни история - Възродителния процес. Но като един хуманист Борисов винаги е казвал, че НЕ подкрепя методите на Възродителния процес от 1980-е.
Тогава имената се сменяха насилствено, имоти се купуваха на безценица, стари коли се продаваха на златни цени, българи, надъхани от "Време разделно", малтретираха турци, защото те пък 5 века са ни яхали... Въобще беше период на етническо обостряне с държавна подкрепа. 
***
Всичко това със задна дата Борисов не го одобрява и го погребва заедно с миналото, защото той има нова доктрина за нов и невъобразимо по-хуманен Възродителен процес. 
Модерният Възродителен процес по новите теософски схващания на Борисов е нещо далеч по-човеколюбиво. 
Според неовъзрожденската доктрина на Борисов всеки български гражданин има право на участие в националната далавера, независимо от етно-религиозна принадлежност, пол, физически характеристики или музикални предпочитания.
Това не значи за всички да има на калпак и на корем. 
Доктрината на Борисов за новия Възродителен процес предпоставя приобщаването към националната далавера да става единствено на база лични качества, връзки в прокуратурата, кондиция в медиите, влияние в социалните мрежи, дързост и красота на мегдана. За да пуснат някого на хранилка, пържолена фабрика и национална мандра, този някой трябва да притежава известни качества, някакви специални умения, например да лъже убедително или да е създал бизнес, който става за крадене. 
"Стига вече издигане по роднинска линия, шуробаджанащина и калинкина лоялност. Това вече не струва!" - категоричен е прогресивният Борисов, който окончателно скъсал с ретроградния Меркурий.  
"Новата методика на Възродителния процес трябва да генерира заедност в българщината - разсъждава Борисов. - Както ДПС приобщават разумни българи към техните схеми, така и ние приобщаваме разумни турци към нашите схеми, при нас няма дискриминация на такъв принцип. Българи, турци, арменци, евреи, македонци, гърци и така нататък, всички са равнопоставени. Ако имаш контакти и си достатъчно смел, изобретателен, подготвен, комбинативен, моля заповядай в нашите схеми. Може с ГЕРБ да работиш, може с ДПС или ВМРО да работиш, може с руското или американското посолство да работиш, за България и българските интереси това е все едно. Ние издигаме на пиедестал национално-отговорната далавера и просветената държавна диктатура с елементи на частна инициатива!"
В заключение на тезисите си Борисов обобщава:
"Въобще в момента Възродителният процес и борбата с корона-кризата вървят изключително гладко и толерантно, това не е агитация, това е разбор на постигнатите успехи и продължителните усилия в правилна посока! А пък дребните суети, това там, четвърти, пети мандат, това са малки житейски въпроси на фона на големия отговор, който дължим на нашия избирател" - спокойно гледа в бъдещето Борисов. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата