Quantcast

Медия без
политическа реклама

Карадайъ за Борисов: Държеше калашник срещу нас

ДПС ползва изключително остра предизборна реторика срещу лидера на ГЕРБ

16 Март 2021
Фейсбук
Мустафа Карадайъ със симпатизанти в Тервел.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ си служи с много остра реторика срещу Бойко Борисов на срещите с електората, става ясно от негови предизборни клипове в социалните мрежи. Той обрисува картина, в която днешният премиер и лидер на ГЕРБ държи оръжие срещу турския етнос по време на Възродителния процес.

В Тервел пред симпатизанти, припомняйки стари и нови думи на Борисов, Карадайъ казва: "През 1989 г. излязохме на едни мирни протести, нямахме и камък, и тояга в ръцете си. От другата страна държавата какво направи? Изкара танковете и калашниците. Кой беше там? Този, който беше от другата страна, в ръцете си имаше калашник. Беше от другата страна на барикадата. А от нашата страна какво имаше - мирни протестиращи и жертви. И този (...) днес излиза и говори за Възродителен процес, дава акъл на кого - на хората от Добрич, Тервел. Нали го чухте?! Казва "целите на Възродителния процес бяха правилни, методите трябваше да бъдат други". И говори какви методи той ще прилага. И като идват изборите, казва "аз съм гарантът за мира". По някое време Карадайъ добавя: "Преди 1989 г. ние свалихме режима на Тодор Живков. След свалянето на тоя режим, това момче Бойко излезе от милицията, за да си запази партийната книжка на БКП. И стана пазач на Тодор Живков". Карадайъ разказва, че откакто Борисов управлява, България е натрупала 20 млрд. лв. дълг.

Почти същата реч се повтаря и в село Партизани, община Дългопол. Карадайъ говори, че от 10 години цари еднолична, авторитарна власт. И прави паралел с 80-те години на миналия век, когато "насила някой се опитваше да ни отнеме идентичността, името, да ни забранява езика, религиите". Хората излезли на протест, а насреща - танкове и калашници."Кой ги държеше тези калашници?", пита Карадайъ, а от множеството се чува глас: "Бойко". "Всичко знаете", отвръща председателят на ДПС. В размяна на реплики със симпатизантите се чуват обяснения на Карадайъ от трибуната как при Тодор Живков глобата за говорене на майчин език била 20 лв., а сега при Борисов - 2000 лв.

Лидерът на ГЕРБ и преди е бил атакуван от ДПС заради Възродителния процес в Лудогорието. Неговата версия е, че не е участвал в насилие, а като командир на противопожарен батальон е бил командирован като резерв, в случай, че се запали реколтата.

 Карадайъ на предизборна среща в Тервел:

МУСТАФА КАРАДАЙЪ ОТ ТЕРВЕЛ: ДЕМОКРАЦИЯТА ОСВЕН ПРАВА И СВОБОДИ, ОЗНАЧАВА РЕД, ЗАКОНИ И ПРАВИЛА Централният лъч на ДПС пристигна в Тервел, област Добрич за да подкрепи листата на ДПС, водена от д-р Хасан Адемов. Лидерът на ДПС в Тервел бе категоричен, че „Само ДПС има програма за ускорено икономическо развитие.“ И допълни: „ДПС докара демокрацията и свободата в България, но демокрацията освен права и свободи, означава ред, закони и правила. И знайте, че всички онези държавни служители, които искат да ползват държавната служба за партийна работа и агитация за някоя партия, са нарушители на закона за държавния служители. Всички държавни служители включително и милицията, защото днес в България не трябва да има милиция, а полиция която да знае законите, Конституцията на България, Закона за МВР, Закона за митингите и събранията, Закона за политическите партии. Затова в Тервел все още си имате милиция, а в демократична България закона си е за полицията, милицията отдавна трябва да е изчезнала.“ Карадайъ завърши: „Животът в България не свършва на 4 април, има живот и на 5 април, след изборите.“ 9️⃣✅

Posted by ДПС Пресцентър on Sunday, March 14, 2021

Карадайъ на предизборна среща в село Партизани, община Дългопол:

Изказване на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ / Mustafa Karadayi от село Партизани, община Дългопол

Posted by ДПС Пресцентър on Monday, March 15, 2021

 

Ключови думи:

ДПС, Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Шефът на Фронтекс иска София в сухопътния Шенген, но Виена не дава

28 Февр. 2024

Съд остави без мярка мъжа от спречкването, завършило със смърт

27 Февр. 2024

Убитият Мартин Божанов 3 месеца е бил следен и подслушван

28 Февр. 2024

МВР: Казусът с Червения пират не е с политически нюанс

01 Март 2024

Нова висока сграда ще се строи в широкия център на София

01 Март 2024

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?