Quantcast

Медия без
политическа реклама

Епопея на забравения

Боклуци в интернет не честитиха рожден ден

Заради "Магнитски" милиони не уважиха празника на Делян Пеевски

27 Юли 2021Г-н БАЛЕВ
О, минали незабравимо! О, пресвещени старини!

Днес Делян Пеевски навършва 41 години и за разлика от предишни години публичните честитки за рождения му ден почти напълно липсват. 

Малко по-подробни пожелания рожденикът получи от обидно малък брой медии и организации, които не искаме да изброяваме. 

За сравнение - миналата година бившият медиен магнат, благодетел и депутат, който не ходи в парламента, получи безброй признания за вярност или ненавист под формата на скърцане със зъби и благопожелания за рождения ден. 

Добронамерените субекти и медии го описваха като невиждан дарител, съвършен бизнесмен, рядък законодател. (Без да си покаже трапчинката на челото в НС, от негово име се внасяха закон след закон, кой от кой по-ключови.)

Злонамерените му желаеха симитлийски и прокурорски приключения. 

Откак г-н Пеевски попадна под ударите на американския закон и недопустим акт "Магнитски", от него се отдръпнаха и съмишлениците, и враговете. 

Дори майката, Шиширодица, която му даде път в медиите, бизнеса и политиката, като настанаха магнитските времена, заяви, че не е свързано лице с биологическия си продължител. Днес няма публично достъпни данни дали майката поне е честитила Деня на рожбата си. Бойко Борисов също не можа да откъсне едно "конграчулейшънс" за Голямото дете на българската политика, а раздава партийни книжки на ПИСАТЕЛИ-ГЕРБ. 

По-страшното е, че дори враговете на Пеевски го игнорираха и днес почти нямаше злоради честитки за именития, но забравен бивш наш национален въобщественик.

Слави Трифонов се кара с "боклуците в интернет", които разнасят факти или измислици за здравословното му състояние, сценаристите му се мъчат да сглобят правителство и преговарят с бивши токсични субекти. На видимия и невидимия фронт хората си гледат схемите и почти никой не се сети за рождения ден на този толкова възвеличаван и сатанизиран образ на име Делян Пеевски. 

Разправят, че Пеевски се обадил на Доган и му казал: Имам рожден ден!

Доган му казал: Да, добре...

***

Потресен от това обръщане на палачинката в общественото внимание, екипът на нашата рубрика надраска в умопомрачение едно стихче за отбелязване на датата. Стига сме развенчавали героите и антигероите си! Догодина и на Бойко Борисов ли ще забравим рождения ден? 

***

Рожден ден :(

Наместо празник, тоя Шишинден
тъгата го държи във своя плен.

Отритнат, сам, от близките предаден,
изпосталял във тежките борби,
дори от враговете си забравен,
лежи облян в катарзисни сълзи.  

Катарзисът като верижен трактор
настъпва по веригата в душата:
той беше император, мощен фактор, 
но после се обърнаха нещата.

За днешния му празник даже мама
не се обади да го поздрави.
Злодеи му изпратиха пижама -
подарък, на раирани черти. 

 

Още по темата