Quantcast

Медия без
политическа реклама

Зеленски посети фронта

06 Юни 2022
БГНЕС/ЕПА

Володимир Зеленски посети командните пунктове и фронтовите позиции в Лисичанск, който се намира на западния бряг на река Сиверски Донец - срещу Северодонецк, където украинските войски отблъскват руските сили, които по-рано изглеждаха почти превзели стратегическия град.

Украинският президент посети и Соледар, където разговаря с военнослужещи, съобщиха от президентството. Лисичанск е част от Луганска област, непосредствено до Северодонецк, а Соледар е в Донецка област.

"Искам да ви благодаря за вашата огромна работа, за вашата служба, за това, че защитавате всички нас, нашата държава. Благодарен съм на всички", каза им той. "Погрижете се за себе си!"

Президентът заяви, че е пътувал и до Запорожие в югоизточната част на страната, за да се срещне с жители на Мариупол, които са успели да напуснат разрушения от месеци руски бомбардировки пристанищен град.

Седмица по-рано, на 29 май, Зеленски посети Харковска област и град Харков. Украинските медии тогава съобщиха, че това е първото пътуване на държавния глава извън Киевска област от началото на войната в Украйна.

Ключови думи:

Зеленски, Лисичанск

Още по темата