Quantcast

Медия без
политическа реклама

Зеленски към руснаците: Ние ще сме с газ, ток, вода и храна и БЕЗ вас

Русия нанесе удар по ключов ТЕЦ, оставяйки без електричество и вода няколко украински области

12 Септ. 2022Обновена
ЕПА/БГНЕС

Няколко украински области останаха без електричество, след като Русия нанесе удар по критична гражданска инфраструктура. Поразен е ТЕЦ-5 в Харков. Поне един човек е загинал. "В помещението, където е попаднала ракетата, са се намирали двама дежурни. Единият е намерен мъртъв, другият все още се издирва", съобщиха спасителите.

"Има пълно прекъсване на електрозахранването в Харковска и Донецка област, частично - в Запорожка, Днепропетровска и Сумска област", заяви украинският президент Володимир Зеленски снощи в изявление в социалните мрежи, обвинявайки Русия в тероризъм. "Няма военни съоръжения там", добави той. "Целта е хората да бъдат лишени от светлина и топлина". В Харков спря метрото. Запалиха се няколко тролейбуса.

 

 

Няколко часа по-късно започна възстановяването на електроподаването. Тази сутрин в Харков бе възстановено водоподаването, заработиха метрото и другият вид транспорт, спрени заради удара, съобщи кметът на града Игор Терехов.

 

В профила си в "Телеграм" Зеленски написа: 

Още ли си мислите, че сме един народ? Още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим? Вие наистина нищо не разбрахте! Не разбрахте кои сме. За какво сме. За какво говорим.

Четете по устните ми:

Без газ или без вас? Без вас.

Без светлина или без вас? Без вас.

Без вода или без вас? Без вас.

Без храна или без вас? Без вас.

Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.

Но историята ще постави всичко на мястото си.

И ние ще сме с газ, ток, вода и храна... и БЕЗ вас!

 

 

Още по темата