Медия без
политическа реклама

Украйна пусна списък с имената на руските шпиони в Европа

Вероятно двама от тях работят в руски фирми на територията на България

28 Март 2022Обновена
Скрийншот

Главното управление на украинското военно разузнаване пусна дълъг списък с имена, за които твърди, че са на руските шпиони в Европа. Спорез Украйна, документът съдържа 620 имена на хора, които са сътудници на ФСБ - Федералната служба за сигурност, бившето КГБ, на европейска територия. 

Срещу имената има данни, за които украинската специална служба твърди, че съдържат дата на раждане, паспорт, адресна регистрация, дългове, сим-карти, модеми, автомобили, особени забележки и др. Всички 620 агенти са регистрирани на един и същ адрес - ул. „Большая Лубянка“ в Москва.

Не са посочени европейските страни, в които се намират и работят въпросните лица. До момента няма потвърждение или отричане от страна на Русия.

Bird.bg откри, че двама от списъка фигурират в руски търговски фирми, които работят в България:   "Бързата първа цедка на 620 имена на руски шпиони, публикувани от Украйна, откри автоматично 25 съвпадения по три имена в нашите регистри /Търговски и Булстат/. По-задълбочената ръчна проверка отхвърли 23 от тях поради несъвпадане на датата на раждане.

Остава да се проверят следните лица, за които не се открива дата на раждане:

ДМИТРИЙ СЕРГЕЕВИЧ КОРОЛЕВ 01.11.1978. Лице с това име фигурира в Търговското представителство на руската фирма ТРАНЗИТ ООД с Булстат 643143941

СЕРГЕЙ АЛЕКСАНДРОВИЧ ВОЛКОВ 19.09.1972. Лице с това име фигурира в Търговското представителство на руската фирма АЙПИЕМ ООД с Булстат 176364178

Обръщаме внимание, че търговските представителства на чужди фирми са като черна дупка, без публична информация за лицата, които ги представляват. Стотиците търговски представителства на руски фирми са рисков вектор за инфилтриране на шпиони."

 

 

И Северна Македония изгони 5-ма руски дипломати

Междувременно и Северна Македония обяви, че гони 5-ма руски дипломати. Само преди дни България обяви за персона нон грата 10 руски дипломати. Почти едновременно с България, и Литва, Латвия и Естония също изгониха общо 10 руски дипломати. Първо Латвия експулсира 3-ма служители на руското посолство поради дейности, противоречащи на техния дипломатически статут. После това направиха и Литва - 4-ма дипломати, и Естония - трима. 3-ма руски дипломати изгони преди дни и Словакия.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?