Медия без
политическа реклама

Украйна порази руска военна база в Крим

Украинската армия е направила пробив в първата линия на руските укрепления в Запорожието

26 Авг. 2023
Украинското разузнаване твърди, че при атаката е поразена 126 бригада за брегова охрана
Украинското разузнаване твърди, че при атаката е поразена 126 бригада за брегова охрана

Украинското военно разузнаване каза, че украински дрон е поразил руска военна база, разположена дълбоко в анексирания Кримски полуостров, а местни жители съобщават за взривове и жертви, предаде Ройтерс, съобщи БТА. 

Москва вчера съобщи за едно от най-големите координирани въздушни нападения, извършвани досега от украинската армия срещу контролирани от Русия територии.

В съобщението на руското министерство на отбраната се посочва, че са били свалени 42 дрона, атакували Крим, като нито един от тях не е достигнал до целта си. Представители на украинското разузнаване обаче заявиха, че при атаката е била поразена руската 126-а бригада за брегова отбрана, базирана в кримското село Перевалное, което се намира в южната част на полуострова.

"Може да потвърдим, че имаше удар", заяви Андрий Юсов, говорител на украинското военно разузнаване, цитиран от украинската медия Лига.нет.

"Хората не само в континенталната част на Украйна, но и в Крим трябва да помнят и да вярват, че нашата победа и тяхното освобождение не са далеч", каза началникът на разузнавателната служба Кирило Буданов.

Жители на село Перевалное в Симферополския район публикуваха постове в "Телеграм", в които споделят, че са чули взривове в района на военната база и съобщават за жертви. 

"Двама души загинаха… а един бе отведен в болница в тежко състояние", се казва в една от публикациите на местните жители.  Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да потвърди съобщенията чрез независим източник.

Междувременно генерал Марк Мили, шефът на Обединения комитет на началник щабовете в САЩ, коментира в интервю пред ирландския тв канал Al-Mamlaka, че украинските военни са пробили първата линия на укрепленията на руската армия в Запорожието. "Това е тази линия на отбраната, която руснаците градиха месеци, включва минни полета, "драконовски зъби", противотанкови ровове, сложна система от отбранителни укрепления", казва Мили. Представителката на южното командване на Украйна Наталия Гуменюк заяви, че руската войска прехвърля повече сили от района на Херсон на юг в Запорожието заради тежките загуби в подразделенията, които са там. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Крим, военна база

Още по темата