Медия без
политическа реклама

Украйна очаква не повече от още 4 масирани руски ракетни атаки

03 Дек. 2022
Разрушена сграда от ракетен обстрел край Харков
EPA/BGNES
Разрушена сграда от ракетен обстрел край Харков

Секретарят на Съвета по национална сигурност и отбрана Олексий Данилов прогнозира, че Русия има ракети за не повече от 3-4 мащабни удара, съобщи УНИАН. 

Досега Русия извърши серия от масирани ракетни обстрела, за да унищожи енергийната инфраструктура на Украйна. Стотици хиляди останаха без отопление и светлина през зимата, а Путин заяви в петък, че това е ответен удар на украинските атаки по руски обекти, включително и по моста в анексирания през 2014 г. Крим. 

"Секретарят на съвета подчерта, че украинската ПВО унищожава 75-90% от руските ракети", казва пресслужбата на съвета. Тази иформация се потвърждава и от украинското МО. 

Данилов твърди, че количеството на ракетното въоръжение на територията на Русия стремглаво намалява, заради което "руските власти са принудени да искат допълнителни доставки от целия свят". Москва отрича дефицита на ракети и не е съобщавала, че смята да прекрати масираните обстрели, отбелязва БиБиСи. 

Данилов допълни, че информацията, че Иран е дал балистични ракети на Русия, засега не се потвърждава. 

Човекът, който силно е повлияял на Путин, че е  време "Русия да покаже мощта си, защото Западът е слаб, е милиардерът Юрий Ковалчук", собственик на много медии, вестници, соцални мрежи с прокремълска линия, включително и на част от "Первый канал", съобщава "Уолстрийт джърнъл". 71-годишният милиардер се среща често с президента. Източници на "Уолстрийт джърнъл" твърдят, че Ковалчук има голямо влияние върху политиката и служителите в Кремъл. 
 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата