Медия без
политическа реклама

Слави Трифонов: Украйна да бъде подпомогната и по военен начин

Според лидера на ИТН е настанало време разделно

21 Апр. 2022Обновена
Снимка: Архив

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов излезе с призив Украйна да бъде подпомогната по всякакъв начин, включително и с оръжие. Изявленкето му във Фейсбук идва след поредния горещ ден по темата "Украйна" за четворната коалиция, в която и партията му участва. Трифонов написа: "Някак си от само себе си отново настана време разделно. Напоследък като че ли постоянно живеем в такова време. Днес казусът е Украйна. И сега някой някъде поставя червена линия.

Ами добре. Като ще е така - така да е.

Ще ви припомня, че аз моята позиция съм я изразил буквално няколко часа след нападението над Украйна. Ще я повторя пак. Украйна е самостоятелна суверенна държава, нападната в разрез с всякакви международни договори и разпоредби от своята съседна държава Русия и в момента на територията на Украйна напълно несправедливо и неморално се води война, в която загиват хора.

И това е жестоко, абсурдно и напълно безсмислено. Така че, ако има червена линия, аз съм от страната на тези, които смятат, че Украйна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин - включително с оръжие. Да им даваме в момента само бронежилетки е абсолютно измъкване и всъщност не заемане на никаква позиция.

А нали е време разделно - всеки трябва да си заеме позицията и да има силата да носи отговорност за действията си. Това важи най-вече за депутатите в българския парламент, депутатите от всички парламентарни групи, включително от групата на "Има такъв народ". Решавайте."


Още по темата:

От сутринта депутатите не могат да се разберат за това дали днес да бъде разгледан въпросът за военната помощ за Украйна в пленарната зала. От ГЕРБ-СДС и ДБ настояха той да бъде включен в дневния ред за деня.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата