Медия без
политическа реклама

Руската ракета стигнала до Полша и се върнала в Украйна

Тя е летяла 3 минути над полска територия и е била следена от ПВО

30 Дек. 2023
Полската ПВО не свали руската ракета

Полша извика руския шарже д'афер и поиска обяснение за нарушаването на въздушното пространство на Полша от ракета, като настоя също за незабавно прекратяване на подобни действия, съобщи в изявление снощи полското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

По данни на генералния щаб на полските въоръжени сили руска ракета е навлязла във въздушното пространство на натовската страна вчера сутринта. По същото време украинските власти съобщиха за масирани атаки срещу различни градове в Украйна през предходната нощ.

Руската ракета е летяла над територията на Полша 3 минути, като за това време е изминала 40 км. - след което е се е върнала обратно към Украйна - това сочат последните данни на полската страна.

"В 7:12 ч. местно време откъм границата с Украйна бе установено нарушение на полското въздушно пространство от обект, който напусна територията на Полша след по-малко от три минути", съобщи генералният щаб в социалната мрежа "Екс".

"Идентифицираме го като руска управляема ракета. През цялото време траекторията на ракетата беше следена от радарни системи, както полски, така и съюзнически. Системите за противовъздушна отбрана бяха в готовност", допълни той.

Полша приведе в бойна готовност всички налични сили и средства, след като въздушното й пространство тази сутрин беше нарушено от "неидентифициран обект", влетял от Украйна. Това съобщиха от оперативното командване на полската армия. В 15. ч.

 

Ключови думи:

Полша, Русия, ракета

Още по темата