Медия без
политическа реклама

Руска ракетна атака срещна отбранителен бараж в Украйна

Пораженията са малки поради ефективна противовъздушна защита

26 Яну. 2023Обновена
Когато противоракетната отбрана работи ефективно, щетите не са големи
ЕПА/БГНЕС
Когато противоракетната отбрана работи ефективно, щетите не са големи

Един убит и двама ранени при ракетна атака срещу Киев, съобщи в "Туитър" кметът Виталий Кличко, според когото  ракетата е попаднала в необитаема сграда в квартал Холосиевски. Сутринта на 26 януари Украйна бе подложена на поредната ракетна атака от страна на Русия, но щетите са относително малки, защото противорекетната отбрана на Украйна се е задействала ефективно.

Изстреляни са общо 55 крилати ракети, от които 47 бяха свалени. Около 20 са били насочени към  Киев.

Това прави 85 % прихващане, което е малко по-високо от средните 78-80% по време на последните атаки, отчетоха украинските ВВС.   По време на ракетната атака са нанесени щети на инфраструктурни обекти в Одеска и Виницка област.

 

Няколко часа преди това са били свалени две дузини ирански дронове.

Украинският военен говорител Юрий Игнат заяви пред местни медии, че няколко руски бомбардировача Ту-95 са извършили ракетната атака от северната област Мурманск. Иранските дронове са били изстреляни от руските сили от Азовско море.

"Атакуващите БЛА (безпилотни летателни апарати) бяха изстреляни от източния бряг на Азовско море. По предварителна информация противникът е използвал 24 броя „Шахид“. Всичките 24 бяха унищожени", се казва в онлайн изявление на украинските ВВС.

От октомври Русия предприема редовни вълни от въздушни нападения срещу Украйна, насочени главно срещу енергийната инфраструктура, напомни БГНЕС.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?