Медия без
политическа реклама

Русия изстреля още 100 ракети по Украйна

С-300 падна на територията на Молдова

05 Дек. 2022Обновена

Русия осъществява поредния ракетен удар в Украйна, въздушна тревога бе обявена на територията на цялата страна. Изстреляни са близо 100 ракети, твърдят украински медии. Ракетите са изстреляни от Каспийско и Черно море, както и от района на Волгодонск.  МВР на Молдова съобщи, че руска ракета С-300 е паднала на територията на страната в Бриченски район. Невзривената ракета е била открита в градина от граничен патрул, съобщи пресслужбата на ведомството.

Експлозии се чуват в Днепропетровск, Краматорск, Харков, Запорожие, Черкаска и Полтавска области. Взривове има в Киев и Одеса. Населението в Киев е призовано да се скрие в бомбоубежищата - над 30 удара с "Калибър"-и са били отчетени само района на украинската столица. Заради големия брой хора, които се крият в метростанциите след обявената въздушна тревога, слизането на пътници от метровлаковете не е възможно.

От 3 до 5 мощни експлозии прозвучаха в Кривий Рог, съобщават местните медии. Там сирените за въздушна атака не са се включили. Кметът на града призова жителите да се запасят с вода. Няколко ракети са ударили Кременчуг.

Украинската армия докладва за 4 свалени ракети в Харковска област, 1 в Днепро и 1 в Полтавска област. 

"Укрэнерго" съобщава за попадения на руски ракети в обекти от критичната инфраструктура. Одеса остана без вода и електричество след като бяха изключени всички помпени станции и резервни линии. Градският електротранспорт не работи.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

ракети, Украйна, Русия

Още по темата