Медия без
политическа реклама

Над 10 руски военни са ранени от два дрона във Воронеж

Безпилотните апарати са се взривили на военен полигон

10 Май 2023Обновена

Два дрона са атакували военния полигон "Погоново" във Воронежка област около 4 часа сутринта на 10 май, съобщи Телеграм каналът Astra. Ранени са над 10 военнослужещи. На мястото на произшествието са изпратени 10 екипа на "Бърза помощ".

Според Телеграм-канала Baza пострадалите са около 14 военни, като загинали засега няма. Двата дрона са били с взрив.

Astra твърди и че сутринта на 9 май във Воронеж е била свалена ракета. Според Baza става дума за "неизвестен летателен обект". Отломки от него бяха намерени вчера в гората до гробището във Воронеж, пише Shot. На 6 км от мястото се намира военното летище Балтимор. Никой не е пострадал.

"Два дрона се опитаха да атакуват военен обект във Воронеж. В резултат на взетите мерки единият бе отклонен от курса и падна, а вторият бе унищожен", написа в Телеграм канала си губернаторът на Воронежка област Александър Гусев. Той не уточни кой точно обект е атакуван, нито дали има ранени

Руското Министерство на отбраната засега не коментира тези съобщения.

Над Курска област тази сутрин също е бил свален дрон. Отломките са паднали в село Толмачево. Губернаторът Роман Старовойт съобщи, че никой не е пострадал, но са повредени газопровод и фасада на къща.

Дрон се взриви в село Олховатка, Белгородска област. Там са повредени две къщи, библиотеката, пощата и автомобил.

 

Диверсия

Сътрудници на Федералната служба за сигурност са задържали петима тийнеджъри, заподозрени в подготовката на терористичен акт във военната част в Балашиха, която се намира край Москва. Според Baza, младежите са планирали "с помощта на тунел да влязат във военната част, а след това да повредят техниката и да я запалят". Най-младият задържан е на 15 години, най-старият - на 20.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

атака с дронове

Още по темата