Медия без
политическа реклама

Кримският мост отново бе атакуван

Русия твърди, че е свалила две ракети и над 20 дрона

12 Авг. 2023Обновена
Гъстата димна завеса над Кримския мост трябва да го защити срещу удари с ракети
Гъстата димна завеса над Кримския мост трябва да го защити срещу удари с ракети

Кримският мост отново бе атакуван. Според губернатора на анексирания полуостров Сергей Аксьонов в района на Керченския проток "силите за противовъздушна отбрана са свалили две вражески ракети". Според руското МО става дума за ракети С-200.

"Кримският мост не е повреден", каза той.

Още преди съобщението на Аксьонов в каналите на Telegram се появиха снимки и видеоклипове на дим над моста. Съветникът на ръководителя на анексирания Крим каза, че това е димната завеса, поставена от специални служби.

“Опитът на Киев да нанесе удар по Крим няма да остане без отговор”, заяви руското външно министерство. От ведомството казаха, че това е обект на гражданска инфраструктура, атаките срещу които са недопустими. Русия всеки ден бомбардира украински градове.

По-рано руските военни съобщиха, че са предотвратили атака на 20 украински дрона срещу съоръжения в Крим.
 
"Четиринадесет украински БПЛА бяха унищожени от системи за противовъздушна отбрана. Други шест БПЛА бяха потиснати от радиоелектронна борба", се казва в изявление на руското министерство на отбраната. То твърди, че няма жертви и разрушения.
 
В мрежата се появиха кадри, за които се твърди, че нощно нападение срещу село Новоозерни в западната част на анексирания полуостров. Според съобщения в медиите има руска военна база с голямо количество техника.

 

Традиция 

3 ударни БПЛА бяха унищожени в небето над Украйна, съобщиха ВВС на страната. През нощта на 12 август Русия е атакувала с пет „шахида“ от югоизточна посока. Силите за противовъздушна отбрана са унищожили три БПЛА в района на Запорожие. Какво е станало с останалите два, не се съобщава.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Крим, атака с дронове

Още по темата