Медия без
политическа реклама

И Севастопол бе атакуван с украински дронове

Русия изстреля 4 ракети срещу Одеса и 21 безпилотни Shahed, повечето от които бяха свалени

22 Март 2023Обновена
На морската гара в Севастопол се извиха огромни опашки, след като моркото движение бе спряно заради атаката с дронове
На морската гара в Севастопол се извиха огромни опашки, след като моркото движение бе спряно заради атаката с дронове

Базата на руския черноморски флот в Севастопол бе атакуван с три надводни дрона рано сутринта.

"Опитаха се да проникнат в залива, нашите моряци ги обстрелваха от стрелково оръжие. Заработи и противовъздушна защита срещу въздушна цел", каза назначеният от Русия губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев.

Според него бойните кораби не са повредени. Експлозиите обаче са счупили прозорците на няколко сгради на крайбрежната ивица. Няма жертви.

Сега движението на морския пътнически транспорт в Севастопол е временно спряно, съобщи дирекцията за развитие на пътната и транспортната инфраструктура на града.

 


 

Вчера Украйна атакува с дронове ключовата жп гара в Джанкой, Крим. “Руски ракети "Калибър" са били унищожени в резултат на експлозията в Джанкой, Крим,” съобщи официалният Телеграм канал на Главното разузнавателно управление на Украйна. Според ГУР това е станало „по време на транспортирането им с железопътен транспорт“. Руските власти признават, че има попадение, но в сгради около гарата, и отричат да има унищожени ракети.

 

Атака

Снощи Русия нанесе ракетен удар по Одеса. По предварителни данни са били изстреляни четири ракети Х-59. Две от тях са свалени, една попада на територията на манастир и има разрушения и ранени. Какво се е случило с четвъртата, не е ясно. 

През нощта на 22 март руските войски предприеха и масирана атака с дронове Shahed-136 По предварителни данни руснаците са изстреляли 21 дрона, 16 от които са унищожени от украинските сили за ПВО. 

В Киевска област четирима души са убити, а 20 - ранени в резултат на нападение с дрон, съобщава регионалното военно управление. Ударен е цивилен обект. Според областната администрация там е възникнал пожар. Повредено е и инфраструктурно съоръжение в Житомирска област.

Руска ракета попадна в жилищен блок в Запорожието. Един човек загина, 25 души са ранени, сред които има две деца - на 7 и 9 години, каза секретарят на градския съвет на Запорожие Анатолий Куртев. Хоспитализирани са 11 възрастни, от които четирима са в тежко състояние. 

 

 

 

Последвайте ни и в google news бутон