Медия без
политическа реклама

"Фейсбук" ще си смени името

20 Окт. 2021
Илияна Кирилова

Най-голямата социална мрежа "Фейсбук" планира да промени името си, съобщи научно-технологичният портал Verge. Информацията е от "отлично запознат", но засега желаещ анонимност източник.

"Facebook планира да промени името си, така че то да отрази фокуса на компанията върху изграждането на бъдещата метавселена на виртуалния свят", се казва в съобщението на TheVerge.com.

Изп. директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг планира да обсъди преименуването на компанията на годишната конференция Facebook Connect, която ще се проведе на 28 октомври. Възможно е обаче промените да бъдат обявени по-рано, още до края на настоящата седмица.

Новото име се пази в най-строга тайна и дори не всички членове на ръководството го знаят. Предполага се, че то може да има нещо общо с Horizon (хоризонт) - името на виртуалните офиси, разработени от "Фейсбук".

Фейсбук" планира да наеме 10 000 души в Европейския съюз, за да разработят така наречената метавселена, съобщи БГНЕС, като цитира Би Би Си.  Метавселената е онлайн свят, в който хората могат да играят, да работят и да общуват във виртуална среда, като често използват VR слушалки.

Според Зукърбърг "метавселената" ще предостави големи възможности за изява на хора с творчески професии и на тези, които "искат да живеят, работят и да се забавляват далеч от центъра на града".

Социалната мрежа "Фейсбук" бе основана през февруари 2004 г. от 19-годишния по онова време американски студент Марк Зукърбърг. Компанията притежава услугите Messenger, WhatsApp и Instagram.

Зукърбърг е на трето място в списъка на най-богатите американци, като в началото на септември състоянието му се оценяваше на $134,5 млрд.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?