Медия без
политическа реклама

Стоилов разкри за големи разпри на върха в "Левски"

От "Палмс Бет" контрираха, че са превели на клуба над 5 млн. лв.

17 Ноем. 2022Обновена
Изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков (вляво) и собственикът на клуба Наско Сираков (вдясно) се появиха заедно вчера за общото събрание на клуба, но различията между двамата вече са публични.
СПОРТАЛ
Изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков (вляво) и собственикът на клуба Наско Сираков (вдясно) се появиха заедно вчера за общото събрание на клуба, но различията между двамата вече са публични.

Ситуацията в ръководството на футболния "Левски" е на път да излезе от контрол. Отношенията между хората в управата на клуба и генералния спонсор "Палмс Бет" не са добри, има големи различия, а недоволството вече трудно се прикрива.

За тези неща са говорили треньорът Станимир Стоилов и изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков по време на среща със сдружението "Левски на левскарите", която се състоя в неделя, два дни преди общото събрание на клуба. Записи от този разговор обаче излязоха днес в социалните мрежи.

"Изключително неприятни взаимоотношения със спонсора на клуба, безсмислени спорове в последните месеци. От 4-5 месеца не ходя щастлив на "Герена". Аз нося цялата отговорност чисто спортно-технически. Аз обичам диктатурата в един футболен клуб. Изпълнителният директор си носи отговорността за финансите, а аз - за спортно-техническата част. Напоследък има изключително много разминаване и скандали. Тези неща трябва да бъдат изчистени. Ако клубът продължи да съществува в икономичен режим, ще трябва повече време, за да можем да изглеждаме като фаворит в първенството. Лично моето желание е да продължим да се развиваме като игрови стил, но като виждам другите проблеми, смятам, че първо трябва да решим по-важните от тях и евентуално тогава да мислим за по-добро финансиране, а сега да продължим с икономичния режим за трансфери и заплати", заявява пред привържениците Стоилов, цитиран от БТА.

Треньорът дори открито намеква, че бъдещето му в клуба не е сигурно: "Под никаква форма няма нужда да бъда в "Левски" и да живуркам. Оставам заради привържениците, за да гарантираме честността в управлението на клуба и да се опитаме да намерим решение на най-големия проблем - финансовите задължения към българските институции. В момента, в който го направим, моят ангажимент приключва. Оттам ще мисля какво ще правя."

Изпълнителният директор Ивайло Ивков говори и за различия със собственика и президент на "Левски" Наско Сираков, като също намеква, че обмисля да напусне. "Имам принципни различия, не гледаме в една посока със собственика, с генералния спонсор и с колегите от Управителния съвет и от Надзорния съвет. Схемата е сбъркана изначално. Нарекох я шизофренна. Считам, че има конфликт на интереси в това да си спонсор, партньор и да искаш да управляваш. Скоро аз няма да виждам смисъл от моето присъствие на "Герена", ако това продължи така... Масово хората считат, че в "Левски" вече всичко е розово, всичко е ОК. Бяха направени такива внушения, но това не е така", коментира Ивков.

От страна на "Левски" на левскарите" говори председателят на сдружението Димитър Костадинов. Той разкрива, че собственикът на "Палмс Бет" - Мило Борисов, не е имал план за излизане от тежката финансова ситуация. А тя включва общи задължения от над 30 млн. лв., над 11 млн. от които са към НАП. Общите задължения към фирми на бившия собственик Васил Божков пък са около 16 млн. лв. и още не са опростени, както бизнесменът бе обещал.

След общото събрание на клуба вчера Наско Сираков отрече да има различия със Стоилов и Ивков, като обяви, че някой нарочно се опитвал да ги скара.

Сираков за пореден път реши да обещае на феновете, че бъдещето на "Левски" ще бъде прекрасно, ако бъдат финализирани преговорите с "Юнайтед груп", която иска да придобие основния пакет акции.

Бизнесменът Антон Краус е новият член на Надзорния съвет (НС) на "Левски". Това е най-значимата новина от провелото се днес общо събрание на акционерите на футболния клуб.

 

ОТГОВОРЪТ НА "ПАЛМС БЕТ"

От генералния спонсор "Палмс Бет" излязоха с официално становище, в което се защитиха, че от август 2021 г. насам, когато е сключен договорът с "Левски", на футболния клуб са преведени 4 732 962 лв. (3 400 000 лв. по спонсорски договори и 1 332 962 лв. по Договор за управление).

"Палмс Бет" и групата компании са финансирали спортния клуб под различна форма с 552 130 лв. С това общата сума, която е получил ПФК "Левски" АД от групата компании на "Палмс Бет", възлиза на над 5 милиона лева", се казва в допълнение. И се посочва, че не са получени плащания от "Левски" по нито една от издадените фактури по Договора за управление, които са на обща стойност 571 336 лв.

"Бихме искали да уточним, че до момента в управляващото дружество "Р.С. Консулт" АД няма постъпило нито едно писмено обръщение към нас от страна на ПФК "Левски" АД, с което да се поиска преразглеждане на Договора за управление или искане за прекратяването му под каквато и да е форма...

С настоящото изявление бихме искали да внесем яснота по отношение на договорните ни отношения с клуба и да подчертаем, че за нас водещ принцип на партньорството ни с ПФК "Левски" АД е да подпомагаме клуба в неговото развитие. Подадохме ръка в най-трудния момент за клуба и стоим до него, независимо от трудностите, пред които е изправен", се казва още в становището на "Палмс Бет".

Последвайте ни и в google news бутон