facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Сираков: Ситуацията в "Левски" е още по-тежка

Собственикът на клуба е започнал преговори с Кирил Домусчиев за тв правата
3 509
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Наско Сираков

Собственикът на мажоритарния дял акции на "Левски" Наско Сираков обяви, че ситуацията във футболния клуб се влошава, дори и след идването му. "Сега ситуацията е още по-тежка. Големият воденичен камък, който дърпа "Левски" към дъното, са задълженията от последните 4-5 месеца. Надяваме се, но трудно ще се измъкнем от тази ситуация. Те са вече към 4,5 милиона. Вярвам, че ще се измъкнем, това, което направиха нашите привърженици, е без аналог в световната история. Това нещо ни задължава да изровим земята, но да излезем от тази ситуация. Няма да е лесно. Все още ни пречат всички обстоятелства, които се случиха, пандемия, ограничения на привържениците да ходят на мачове", заяви Сираков пред БНТ.

Той подчерта, че в момента феновете са тези, които изплащат задълженията към НАП. "За НАП до момента няколко месеца се грижат единствено и само нашите привърженици, за което няма как да спрем да говорим и да им благодарим. Те поеха върху себе си тази тежест и се справят повече от прекрасно. Имаме две различни задължения към НАП. Споразумението, по което три години трябва да плащаме 143 хиляди лева. А другите, текущите се трупат от февруари месец насам, вече са набъбнали доста. Даже имахме сериозен проблем с НАП последните два дни. Имаше разбиране и ще се стигне до предоговаряне", заяви собственикът на "Левски".

Сираков заяви, че вече се е срещнал със собственика на "Нова броудкастинг груп" Кирил Домусчиев, който е и собственик на "Лудогорец", член на Изпълкома на БФС и шеф на "Футбол Про Медия", която държи тв правата за първенството. Както е известно, Сираков се бе заканил да не допусне камери за съботното домакинство срещу "Славия", ако не започнат преговори за промяна на условията по договора за правата. От тона му днес пролича, че ултиматумът няма да бъде спазен и няма да има проблеми за излъчването на мача.

"Ние не искаме по-голям дял. Водим вече разговори с една от заинтересованите страни. Срещаме разбиране, не искаме да се увеличи нашият дял, трябва да е ясно. Имах среща и с г-н Домусчиев. Заявих му, че не искам другите отбори да получават по-малко. Ако има възможност, даже да получават много повече. И самият г-н Домусчиев ще има полза, защото така ще има много по-голяма конкуренция и така неговият "Лудогорец" ще бъде значително по-подготвен за европейските турнири. Искаме да бъде оценена гледаемостта на "Левски" по някакъв начин. Като има резултати, ще информираме обществеността. Ние смятаме, че не получаваме достатъчно средства на базата на гледаемостта, която има "Левски". Искаме колкото може повече. Сигурен съм, че на базата на фенската маса, на базата на нашите привърженици, на този принцип искаме да изкарваме някакви пари. Никой не може да каже конкретна сума, аз лично смятам, че имаме значително по-голям потенциал от това, което получаваме към момента. До момента, мисля, за 9-10 месеца от началото на сезона, че всеки клуб е получил по 235 000 лева. Нашият потенциал е много по-голям, въпросът е да се намери нужната формула, така че левскарите, които гледат "Левски" и знаят, че по този начин помагат на "Левски", да могат да инвестират в "Левски", подчерта Сираков.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Байерн" унизи "Барселона" с 8:2 на 1/4-финал в ШЛ

15.08.2020

Обновена

2108 4
"ЦСКА 1948" се пребори за национала Чочев

14.08.2020

146
"Левски" погаси заема за заплати от 199 000 лв.

14.08.2020

Обновена

173

Коментари

Solace

насо г'за как разсрочва с НАП? Нима е намерил обезпечение, за да му позволят - може би блокчето, което Стойне-то му е харизал да строи? Ей, значи, пак "сами срещу никой"?

 

Закривай!

ppipi7766

Поредното:

Дайте да дадем!

И футбол се прави со пари со дупе.

Тоя смешник няма да даде нито пари нито другото, но ще гледа да отхапе голямо парче от филията с мас.

Добър футболист, но колко слаб като човек.

paragraph39

Безспор/т/но е: Спортът- от пари, с пари, за още повече пари!

И Спорът/почти спорт!/ за пари е между конкурентни Рекламодатели и Рекламоразпространители, а НЕ за спорт между конкурентни спортни отбори! ПФУ

П.П. От години предлагам: по Закон, всички медии да бъдат с еднакъв допустим максимален % за реклами в тях/ ефирно време, квадратура площ.../! 

Да, ама НЕ! Както се пее в една песен на Лайза Минели, "Парите правят Светът да се върти!..."! Впрочем, Парите и медии- че и хора!- правят да се въртят/като ветропоказатели/, де! ПФУ!

 

Звън®
снимка на Звън®

Лошите новини за "Левски" не бива да стигат до Тити! Щадете този плачущ феномен!

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...има изход...намаляте заплатите на футболистите на минимална заплата 600 лева и със спестените пари се погасят задълженията...истинските левскари футболисти ще останат и за 600 лева заплата...тия дето не им пука за левски ще напуснат....отбора лека по-лека ще стигне до окръжните групи...но ще поне отбора ще бъде спасен...и после тръгвате нагоре...

Chesanot
снимка на Chesanot

Ако вярваме на sportal.bg, Славена вече е анонсирана.

https://www.sportal.bg/uploads/tinymce/derby001/SIRAKOVAA11111111111111111111111111111.jpg

Да видим с какво ще се включи бабата?

fractal
снимка на fractal

400000 фена*10лева са 4 млн лева

Да напечатат клубни карти и да ги пратят на тези които изпратят пощенски запис от 10 лева

4000 доброволеца по 100 карти да изпратят ето 400000 изпратени клубни карти по цялата страна

 

 

fractal
снимка на fractal

10 лева на месец са 1000 ст. по 35 стотинки на ден

Хумангоид

Триесе и пет стинки са една цигара бе, ти у ред ли си? 

Мицо

Раев да иде при Тити Джигита и да се научи как да реве със страст, себеотрицание и с истински сълзи в очите...

 

Закривай!

Evasion

Продаам пръч, два коча и една коза. Сите са убави, уранжево-цървени. Моете да доете да си ги земете на место - с. Микре, Ловешко.  Че търсите Гришата, сите ме знаат.

Влез или се регистрирай за да коментираш