Медия без
политическа реклама

Шефът на "Национална спортна база" от времето на ГЕРБ е върнат на поста

Спортният министър Георги Глушков смени и Съвета на директорите на дружеството

Георги Глушков върна като шеф на НСБ Пламен Манолов, който бе начело по времето на ГЕРБ
ММС
Георги Глушков върна като шеф на НСБ Пламен Манолов, който бе начело по времето на ГЕРБ

Поредни кадрови промени предприе служебният спортен министър Георги Глушков. Той смени практически цялото ръководство на ключовото дружество "Национална спортна база" ЕАД, което стопанисва най-големите държавни спортни имоти в страната.

Като изпълнителен директор на НСБ е върнат Пламен Манолов. Той бе начело на дружеството по времето на спортния министър на ГЕРБ Красен Кралев и бе уволнен през пролетта на 2022 г., когато министър бе Радостин Василев.

Подменена е и голяма част от Съвета на директорите на НСБ, където за последно кадрува друг служебен министър - Весела Лечева, през август 2022 г.

Днес официално Манолов пое поста от назначения от Лечева Светослав Русинов. В Съвета на директорите тогава Лечева инсталира още Данаил Димов (юрист и икономист, който впоследствие влезе в УС на съвместното "Спортни имоти Българска армия" АД, което действа по ремонта на футболния стадион в Борисовата градина), Виктор Попов (икономист) и бившия гимнастик Йордан Йовчев, а юристът Мартин Арсов остана от стария съвет.

Днес в Търговския регистър бяха вписани както Манолов, така и новият състав на Съвета на директорите. В него Йовчев остава, а нови членове са Анатоли Илиев (бивш общински съветник от ГЕРБ, организатор на Маратона на София и председател на фондация "София - европейска столица на спорта"), Елена Тодоровска (юрист) и Антон Попов (бивш член на Съвета на НСБ). Последните трима са назначени с позната формулировка - "до провеждане на нова конкурсна процедура".

"Сега" научи и за други размествания в ММС. Доскорошният началник на политическия кабинет на служебния министър Глушков - Антоанета Боева, се е явила на конкурс и е одобрена за директор на дирекция "Спорт за високи постижения". Тя и Нено Пенчев са били допуснати до конкурса за длъжността и след изслушването на 21 май е била одобрена. Така Боева се връща в дирекцията, която оглавяваше дълги години, преди Радостин Василев да я уволни. Засега не е ясно кой ще е новият началник на политическия кабинет в ММС, макар да се спряга името на Красимира Бунджулова, дългогодишен шеф на дирекция "Спорт за всички и спорт за учащи".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата