Quantcast
Шеф на елитен клуб: БФС се управлява от тъмни сили | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Шеф на елитен клуб: БФС се управлява от тъмни сили

Корупцията е навлязла толкова дълбоко, че е пуснала корени, които трудно се изкореняват, заяви собственикът на "Царско село"
2 815
 Царско село
Стойне Манолов

Собственикът на първодивизионния "Царско село" Стойне Манолов даде интервю пред клубния сайт, в който направи много остри критики и обвинения в корупция към ръководството на БФС.

"Клубове като нашия пречат на статуквото. Пречат на определени кръгове, които искат нещата предварително да бъдат решени. "Царско село", а и всички, които са на различно мнение, са трън в петата на много хора. На всички е ясно, че БФС се управлява в сянка от определени кръгове. Това трябва да се изчисти. Имената и хората се знаят. Надявам се Борислав Михайлов да е видял това във времето, в което не бе в БФС и сега да направи необходимото, за да ги изчисти. В тази година и половина БФС се управляваше от тъмни сили, с които (б.ред. - и.д. президент) Михаил Касабов трудно можеше да се справи. Той е прекалено интелигентен и културен, за да слезе на нивото на тези хора. Михаил Касабов направи опит да управлява БФС така, както е редно да се управлява - прозрачно, честно и без решения под масата. Опита да промени много неща, но срещна сериозен отпор от хората, които искаха и искат да налагат своята воля и едва ли не да нареждат класирането. Корупцията е навлязла толкова дълбоко, че е пуснала корени, които трудно се изкореняват", коментира Манолов.

Той акцентира върху продължаващата неяснота с формата на първенството, дали ще има изпадащи от Първа лига и кои ще са те. От БФС решиха на 28 април за увеличат елитната дивизия от 14 на 16 отбора, а след това експертна група трябваше да реши дали това ще се случи от сезон 2021/22 или по-нататък. И до момента въпросната група не се е произнесла относно изпадащите и влизащите, като остави въпроса за следващата седмица.

"Трябва да има ясни правила и те трябва да се спазват от всички. По принцип дали е правилно да бъдат 16 отбора - да смятам, че е правилно, но трябва да бъдат поставени нещата на една основа и всяка година да се спазват правилата. Не трябва да се вземат решения един месец преди края или след края на първенството. Трябва да се знае какво ще се случва през следващите 2 години. Неяснотата убива всички", каза шефът на "Царско село".

 

Манолов заостри тона и по отношение на съдийството, както и въвеждането на системата "Видео асистент рефер" (VAR). "Има ли смисъл да коментирам съдийството след баража между "Ботев" (Враца) и "Септември"? Видяхте каква дузпа бе дадена в мач, който определя съдби. Този рефер (б.ред. - Драгомир Драганов) не трябва да е наказан, а да му се забрани най-малко две години да свири. Какъв международен съдия е?! Това ли е реномето на българския футбол? Реферите се съобразяват с определени кръгове. Много добре се знаят определени съдии кои кръгове обслужват. Футболните хора сме наясно с това. Не сме само ние на мушката, има и други клубове, които по един или друг начин не желаят да кажат това, което им се случва. Говорят с недомлъвки. VAR в България се вижда, че е много субективен. Той се управлява от същите хора, които са близки до статуквото и нищо не може да се промени. Нали същите съдии, които управляват VAR са същите, които обслужват нечии интереси. Чисти хора много трудно може да намериш. Има ги, но много бързо ги изхвърлят от футбола. Шефът на съдиите не си свърши работата и това е повече от видно", каза той.

Преди 10-ина дни и треньорът на "ЦСКА-София" Любослав Пенев се усъмни в безпристрастността на VAR в България.

 

 

Още

Камбуров вече е само на гол от "вечния" рекорд

23.07.2021

38
ПЪРВА ЛИГА, I КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ (видеорепортажи)

23.07.2021

Обновена

208
7 въпроса, на които сезон 2021/22 ще даде отговор