Quantcast
Радостин Василев записвал на видео срещите си с Илиана Раева | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Радостин Василев записвал на видео срещите си с Илиана Раева

Служебният спортен министър Весела Лечева отрече да има практика в ММС да се правят такива записи
31 365
 facebook
Илиана Раева бе първият шеф на федерация, който влезе в конфронтация с Радостин Василев - дни след началото на мандата му. Той пък отговори с вербални нападки, но на другия ден двамата уж заровиха томахавката и се снимаха прегърнати.

Радостин Василев е записал поне две от своите срещи с председатели на федерации, докато е бил министър на младежта и спорта. Това става ясно от вчерашно изявление на самия Василев на профила му във "Фейсбук".

Там той надълго и широко коментира казуса с отложеното от самия него разширяване на залата на националните отбори по художествена гимнастика в рамките на стадион "Раковски". В края на поста си бившият спортен министър от ИТН, а сега депутат от "Продължаваме промяната", се обръща лично към президента на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева по следния начин:

"Г-жо Раева, Ние разполагаме с аудио и видео запис от двете ни срещи, на които ви обясняваме подробно казуса със залата за художествена гимнастика. Няма сълзи, няма неразбиране. Няма и отчаяние. Там ви обясняваме, че балонът ви на "Червено знаме" е незаконен и вие отново сте адски изненадана. Бясна сте на Красен Кралев и Пламен Манолов, които ви били заблудили и мотали 3 години. Тогава те бяха в слаба позиция и нямаше проблем да се обърнете срещу тях. Сега се обръщате срещу мен, но аз съм подготвен и няма нещо, което да ме спре да казвам истината.

Между другото в 13 мин. и 21 секунда ми обяснявате как имате баща на едно дете, което тренира художествена гимнастика, който щял да ви реализира балона, та се налага да ви обяснявам подробно, че това се възлага от НСБ с обществена поръчка и вие нищо не можете да си избирате. Кофти, а?"

Разбираемо, този пост на Василев предизвика медийни въпроси към ММС дали наистина има практика да се правят записи от срещите на спортния министър. От министерството отговориха с официално изявление. В него се подчертава, че подобна практика не само няма, но тя е "напълно недопустима и нарушаваща всички морални и законови норми".

От ММС напомнят чл. 32, ал. 2 от Конституцията на Република България, според който: "никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие, освен в предвидените от закона случаи". 

"Министър Весела Лечева няма информация дали нейният предшественик е записвал своите разговори с президенти на федерации, спортисти, треньори, длъжностни лица, представители на неправителствения сектор и различни организации, които са имали срещи в кабинета на 3 ет. на Министерството на младежта и спорта. Журналистите трябва да отправят персонално въпросите си към него", завършва изявлението.

Впрочем, що се отнася до ремонта на залата по художествена гимнастика, Весела Лечева застава зад твърдението си от миналата седмица пред парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, че именно Радостин Василев е взел решение 1.5 млн. лв., предвидени за разширяването на зала "Раковски", да бъдат отклонени за други цели.

Още

Държавата влиза в съдружие с "ЦСКА-София" за новия стадион

06.12.2022

ЯВОР ЕВТИМОВ

1030
ММС: Волейболният правилник за децата противоречи на закона

04.12.2022

ЯВОР ЕВТИМОВ

2098
България кандидатства за членство във FIDE с новата федерация

22.11.2022

ЯВОР ЕВТИМОВ

454