Медия без
политическа реклама

Наско Сираков не уважи честването на 109 години "Левски"

Феновете отново влязоха в конфронтация с ръководството на клуба и обвиниха собственика, че отбягва среща с тях

24 Май 2023
Малките футболисти от школата на "Левски" поднесоха цветя на "Могилката" преди играчите от представителния отбор.
Vbox7
Малките футболисти от школата на "Левски" поднесоха цветя на "Могилката" преди играчите от представителния отбор.

Собственикът на мажоритарния пакет от 86.6% от акциите на футболния "Левски" - Наско Сираков, не се появи на честването на 109-годишнината на клуба. Голмайстор №1 в историята на отбора не бе присъстващите на "Могилката" до бившата Втора мъжка гимназия в столицата (сега 22 СУ), където група ентусиасти учредяват "Левски" на 24 май 1914 г.  Официалното обяснение бе, че Сираков "има да решава личен ангажимент".

Пред мемориалната плоча на мястото на създаване на клуба иначе се събраха хора от ръководството, целият отбор, воглаве с треньора Елин Топузаков, деца от футболната академия и много фенове.

Като представител на клуба се появи новият изп. директор Даниел Боримиров. Неговият предшественик - уволненият по волята на Сираков Ивайло Ивков, дойде и поднесе цветя заедно с баща си - клубната легенда Кирил Ивков. Сред множеството бе забелязан и бившият собственик на "Левски" Тодор Батков.

А противостоянието между ръководство и фенове продължи и пролича от изказванията край "Могилката".

„Г-н Сираков имаше ангажимент и още вчера ми сподели, че няма да бъде в София. Г-н Сираков има основателна причина да не бъде днес тук. Не мисля, че всичко, което се случва в клуба, трябва да бъде изнасяно пред медиите. Поддържам комуникация с доста от феновете. Някои ни подкрепят, други - не, но повечето ни подкрепят - заяви Даниел Боримиров. - Разбира се, че плащаме задълженията си към НАП, както сме се разбрали. Надявам се в скоро време да разберете кой ще бъде новият треньор. Работи по всичко, както и по селекция“.

А от сдружението "Левски на левскарите" критикуваха Сираков за отсъствието му и отбягването на пряка среща с феновете. Председателят на сдружението Димитър Костадинов бе доста по-многословен от Боримиров.

„Над 10 фенклуба го поканиха (Наско Сираков), като взеха повод от неговите изявления и изказвания, че е готов да се срещне с всеки левскар, да обърне внимание на тревогите, на притесненията на хората, а това се случи, след като по същия абсолютно недостоен и демонстративен начин отказа поканата на Националния клуб на привържениците за среща на 1 април. Днес също го няма на това свято, свещено място за нас левскарите - заяви Костадинов. - Разбира се, че не сме на същото мнение като Даниел Боримиров, че няма за какво да се притесняваме за лиценза и мониторинга. Притесняваме се, разбира се, само за статистиката ще отбележа, че "Левски" доста дълго време получаваше т.нар. условен лиценз, едва в периода на управление на г-н Ивков и Станимир Стоилов "Левски" получи безусловен лиценз, ето, че се върнахме на старото състояние и тези условия не знам какви са точно, но със сигурност ескалират и стават все по-тежки."

Костадинов атакува и клубната политика спрямо треньора.

"В момента сме във вихъра на търсене на нов треньор, въпреки че имаме треньор, зад който те (ръководството) твърдят, че застават. Ние го подкрепяме на стадиона, скандираме му името, но в същото време г-н мажоритарният акционер обявява, че следващият треньор на "Левски" ще бъде футболно грамотен човек. Аз лично, ако съм на мястото на Елин Топузаков, ще го приема като лична обида това, че настоящият треньор не е футболно грамотен. Що се отнася до спрягания за нов треньор Саво Милошевич, не съм достатъчно компетентен и не мога да давам оценка за качествата на когото и да било като специалист. Твърде много лъжи изслушахме точно тук, на "Могилката" - за светло бъдеще, за намерения и страхотни новини, така че каквото и да бъде обявено, дори официално от клуба, аз не мисля, че е нещо, на което сериозно може да се погледне.“

Последвайте ни и в google news бутон