Медия без
политическа реклама

Феновете на "Левски" призоваха Сираков да си предаде акциите

Изпълнителният директор Ивайло Ивков защити думите си след призива на "Левски" на левскарите"

13 Март 2023Обновена
Председателте на сдружението "Левски" на левскарите" Димитър Костадинов (в средата) и на Тръст "Синя България" Момчил Лазаров (вдясно) заеха позиция в конфликта в клуба и тя не бе в полза на Наско Сираков.
СПОРТАЛ
Председателте на сдружението "Левски" на левскарите" Димитър Костадинов (в средата) и на Тръст "Синя България" Момчил Лазаров (вдясно) заеха позиция в конфликта в клуба и тя не бе в полза на Наско Сираков.

Феновете на "Левски" взеха страна в конфликта в ръководството на футболния клуб и тя не е в полза на собственика Наско Сираков. Напротив - той бе призован да джироса акциите си в полза на клуба и привържениците, ако се окаже, че треньорът Станимир Стоилов и изпълнителният директор Ивайло Ивков са били прави в твърденията си.

А привържениците, представени от сдружението "Левски" на левскарите" и Тръст "Синя България" (б.ред. - който е и акционер №2 в клуба с 10% от дяловете) дадоха да се разбере, че вярват именно на Стоилов и Ивков, които твърдят, че е имало оферти за по 6 млн. лв. за футболисти на "Левски". Сираков отрича за това, въпреки че тези средства са щели да помогнат много на клуба.

"Призоваваме Стоилов и Ивков, ако ни лъжат, да подадат оставки без никакви претенции към клуба. Не ни подобава да бъдем следвани от лъжци. Ако обаче се окаже така, че мажоритарният акционер ни е излъгал за пореден път, да депозира акциите си и те да станат собственост на нашия клуб. Така левскарите ще можем да търсим начин за финансиране заедно с генералния спонсор (б.ред. - "Палмс бет"), който пое отговорност да поеме заплатите на клуба и да продължи да води преговорите с НАП. Така ще можем да продължим битката за спасяването на "Левски". Очевидно някой лъже в "Левски", нека се разбере кой е той и веднъж завинаги да спрат тези недостойни и неправилни неща", заяви председателят на "Левски" на левскарите" Димитър Костадинов. И веднага поясни на кого вярва: "Ние левскарите сме доказали, че в нашите среди са най-качествените хора на България - Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Трябва да им се даде мандат, за да извадят клуба от батака. Просто не трябва да им се пречи. Не казваме някакви революционни неща. След като Сираков за 3 години не успя да намери инвеститор, да изпълни това, което заяви (б.ред. - че ще прехвърли акциите си в полза на феновете). Работещият тандем е Станимир Стоилов и Ивайло Ивков, но не им се дава възможност да работят. Сираков е звезда и голмайстор на "Левски". Няма нужда да влиза в борба за акции. Нека да ги депозира в клуба. Той много пъти заяви различни неща, които не се случиха".

След което Костадинов посочи част от нещата, заради които феновете не са доволни от Сираков. "Първото нещо, с което встъпи в роля като собственик, заяви, че ще пренесе 35% от акциите на едно съмнително лице (б.ред. - Константин Папазов), но слава Богу, това не се случи. Ще припомня аферата "Диксън". Всички левскари са разочаровани, обезверени. Устремът на левскарите от кампанията "Левски е вечен" спря. Нормално е, след като се казва, че клубът ще бъде изстрелян в друга орбита. За капак на това, оправданието е, че чакаме чужд инвеститор. Щетите кой ще ги оправи?! Ние с дарителски акции отново. Лошото управление води до финансови проблеми. Сираков беше избран от феновете. Обърна се към организираните привърженици, сега изведнъж станахме под 1%. Ако ни подвежда, трябва да поеме отговорност. Имаме съмнения, че не дойдоха спонсори заради Сираков", посочи председателят на "Левски" на левскарите".

А Момчил Лазаров - председател на УС на тръст "Синя България", предупреди, че именно феновете са основният източник на финансиране на "Левски" и Сираков трябва да се съобрази с това. "Наско Сираков каза, че кампанията за набиране на средства към НАП е била първата, към която той е призовавал привържениците да се включат. Значи излиза, че до момента той не е подкрепял предишни кампании... Това е необяснимо и обидно изказване, което отново всява само напрежение", коментира Лазаров.

 

ИСТИНАТА НА ИВКОВ

Изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков няколко часа по-късно реши да защити твърденията си за оферти към футболисти на тима, с които е можело да се помогне значително на клуба.

Ивков привика журналисти и показа оферта за Хосе Кордоба от "Брьондби" за 1.8 млн. евро и втора - за 2 млн. За Андриан Краев е имало предложение от унгарския "Фехервар" за 600 000 евро, което е можело да стигне до 750 000. Dsport съобщи, че руският "Сочи" пък е предложил 2.5 млн. евро за Кордоба, но от българска банка са посъветвали ръководството на "Левски", че не е удачно да се прави бизнес с руски клубове.

Пред медиите Ивков заяви, че от доста време не си общува с Наско Сираков и най-вероятно ще се наложи да напусне поста си.

Последвайте ни и в google news бутон