facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Джокович покани Григор Димитров за юнски тур на Балканите

825

Световният №1 в тениса - Новак Джокович, организира веригя от демонстративни турнири на Балканите, за които покани и българската първа ракета Григор Димитров.

Сърбинът, който от няколко дни започна тренировки на своя тенис комплекс в Белград, е нарекъл проявата "Адрия Тур". Първият турнир ще е в Белград на 13 и 14 юни. Следват мачове в Задар (Хър, 20-21 юни), в Черна гора (засега не е обявен град) на 27 и 28 юни, а накрая и в Баня Лука (БиХ, 3-4 юли). 

Джокович е поканил общо трима тенисисти, които са дали съгласие. Освен Григор Димитров (19-и в света), това са №3 в ранглистата Доминик Тим (Ав) и 107-ият Дамир Джумхур (БиХ). Очаква се до дни да бъдат обявени имената на още четирима тенисисти, които да запълнят бройката за Тура.

"Горд съм да споделя с вас новината, че "Адрия Тур" ще се проведе на Балканите между 13 юни и 5 юли. Започваме с турнир в Белград - обяви Джокович вчера, навръх своя 33-и рожден ден. - Много съм щастлив, че това е факт и можем да играем, като същевременно ще подкрепим хуманитарни проекти в региона. Ще се видим скоро на кортовете".

Турът ще приключи с демонстративен мач Джокович - Джумхур в Сараево.

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Джокович и съпругата му дадоха отрицателни тестове за COVID-19

02.07.2020

Обновена

301
Кралев: Григор Димитров е заразен в Сърбия, не е пренесъл вируса там

01.07.2020

619 4
Премиерът на Сърбия пое отговорност заради турнирите на Джокович

29.06.2020

622 3

Коментари

Jules

Голям мъж, голям спортист, голям приятел на България ? Ноле 👍 !

Влез или се регистрирай за да коментираш

×