Медия без
политическа реклама

В Бразилия вече се молят за Пеле

Състоянието на Краля на футбола се е влошило драматично въпреки уверенията, че е добре

03 Дек. 2022Обновена
ЕПА/БГНЕС

Състоянието на най-великия футболист в историята - Пеле, се е влошило критично, съобщи в. "Дейли Мейл". Преди дни 82-годишният бразилец постъпи отново в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, където вече бе подложен на химиотерапия за рак на дебелото черво през септември м.г. Сега обаче са се получили усложнения от заболяването.

От болницата твърдят, че състоянието на Пеле е стабилно и той е лекуван от респираторна инфекция. Бразилски медии обаче твърдят, че основното му заболяване е вече в твърде напреднал стадий. Според някои информации той е вече на палиативни грижи, каквито се полагат на пациенти с потенциално животозастрашаващи заболявания или състояния в края на живота им.

В Бразилия вече отправят молитви за здравето на Краля на футбола. Бившият му клуб "Сантос" излезе със съобщение: "Целият свят е с теб и ти желае най-доброто."

А френският национал Килиан Мбапе, който в последните години демонстрира приятелството си с Пеле, написа в "Туитър": "Молете се за Краля!".

Снощи на кулите близнаци "Ал Джабер" в Лусаил (Катар) бяха прожектирани ликът на Пеле и бразилският национален флаг с надпис - "Оздравявай бързо!". 

The iconic Al Jaber Twin Towers in Lusail, lit up with an image of Pele and the the Brazil flag on Friday as the global superstar continues his stay at a Sao...

Пеле е единственият футболист в историята на футбола, който е ставал три пъти световен шампион.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Пеле, Бразилия, футбол

Още по темата