Медия без
политическа реклама

Борисов: През тотото може да помогнем на "Левски" (ГАЛЕРИЯ)

07 Март 2020Обновена

Премиерът Бойко Борисов обяви, че спортният тотализатор (БСТ) може да помогне на футболен клуб "Левски", с което подхрани слуховете от миналата седмица, че тотото ще се заеме със спасяването на синия клуб, след като собственикът му Васил Божков има 11 обвинения, а един от бизнесите му - "Национална лотария", бе прекратен с държавна намеса.

При посещението си в Шумен, на строежа на стадион "Панайот Волов", за чиято ремонт държавата отпусна пари, Борисов бе попитан за козирка на стадиона и каза:

"Да кажа - преди тая козирка, съм обещал на "Левски" козирка. И съм им обещал - нека там да се напра`ят, щото малко срамно, но... Всичко е работа на ръководството, на фенклуба. Аз съм им казал в разговор - никой бизнесмен не мога да накарам на сила да стане спонсор на някого. Но "Левски" е такъв отбор, че за 6 месеца, за година, както помагаме навсякъде, може през тотото - за реклама, а се видя, че имат огромна фенска маса, сиреч то нема да е подарък - каза премиерът. - Така че съм им казал: нека да мислат. С това можеме в един момент да им помогнеме, ако искат. Ако могат да се оправят сами, още по-добре. Но както пра`име на други стадиони и на тях ше им помогнеме, нали, за да не им се смеят, че шапките са без козирка".

Както "Сега" писа миналата седмица при първата поява на слуховете, че тотализаторът ще стане основен спонсор на "Левски" - това е невъзможно при сега действащия устройствен правилник на БСТ. Причината е, че за основно спонсорство ще са необходими по повече от 1 млн. лв. на месец, а тотализаторът не може да си ги позволи при настоящите си приходи и разпределение на харченето им. Но пък, ако правителството промени устройственият правилник, може и да стане, особено след като премиерът Борисов вече официално говори по въпроса.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата