Медия без
политическа реклама

Близък на Бойко Борисов се върна като шеф в "Левски"

Наско Сираков окончателно изчисти вътрешната опозиция в клуба

Христо Йовов (вдясно) отново е част от ръководството на "Левски", а Даниел Боримиров (вляво) беше повишен в изпълнителен директор на клуба.
БГНЕС
Христо Йовов (вдясно) отново е част от ръководството на "Левски", а Даниел Боримиров (вляво) беше повишен в изпълнителен директор на клуба.

Христо Йовов отново е част от ръководството на "Левски". Бившият футболист на "сините" беше избран за нов член на Управителния съвет (УС) на клуба, заедно с адвокат Борислав Георгиев, юридически съветник на собственика Наско Сираков по въпросите с емитирането на новите 3 млн. акции.

Така Йовов се завръща в любимия си клуб след 9-годишно прекъсване. За последно той беше спортен директор от 2013 г. до март 2014 г.

През периода, когато не бе в клуба, Йовов бе запомнен с близките си отношения с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият национал редовно играе футбол с експремиера. По тази или друга причина Христо Йовов стана кандидат за кмет на Своге от името на ГЕРБ за местните избори през октомври 2019 г. По време на последното правителство на Борисов също така Йовов, заедно с друг бивш левскар - Гошо Гинчев, бяха назначени в УС на Българския спортен тотализатор и бяха там от февруари 2020 до януари 2022 г.

Сега Йовов беше назначен в УС на "Левски" на мястото на досегашния изпълнителен директор Ивайло Ивков. Адвокат Георгиев пък заменя Радослав Разпопов.

Наскоро освободеният по настояване на Наско Сираков член на Надзорния съвет на "Левски" Петър Ганев се бе обявил за назначаването на служител на клуба на мястото на Разпопов. Това обаче не се случи и мнението на Ганев бе една от причините за освобождаването му.

Мястото на Ивков като изп. шеф на "сините" пък временно заема Даниел Боримиров, който същевременно ще остане председател на УС.

С тези промени Наско Сираков се освободи и на книга от вътрешната опозиция в клуба в лицето на Ивков, а преди това и Ганев. "Който има разногласия с мен, си тръгва или ще започне да гледа в моята посока!", бе обявил президентът на "Левски" наскоро.

Последвайте ни и в google news бутон