Медия без
политическа реклама

БФС е получил $9.8 млн. помощ от ФИФА за 7 години

В глобален мащаб световната централа е инвестирала общо $2.79 млрд. в своети 211 страни-членки

22 Дек. 2023
Само в период от 7 години от своето 18-годишно управление Борислав Михайлов и екипът му са разполагали с инвестиция от близо $10 млн. от страна на ФИФА
БГНЕС архив
Само в период от 7 години от своето 18-годишно управление Борислав Михайлов и екипът му са разполагали с инвестиция от близо $10 млн. от страна на ФИФА

Почти $10 млн. е наляла ФИФА в българския футбол чрез своята програма FIFA Forward в период от 7 години (2016-2022). Това личи от доклада, публикуван от световната футболна централа, според който общата инвестиция в световен мащаб през въпросния период е в размер на $2.79 млрд. за всички 211 страни-членки.

За България инвестициите са на обща стойност $9.8 млн. - 5.5 млн. за оперативни разходи и 4.3 млн. за проекти, като 100% от тези пари са били одобрени.

По пера сумите са разпределени така: $3.2 млн. за национални отбори, $2.8 млн. за инфраструктура, $1.8 млн. за екипировка, $0.7 млн. за турнири, $0.4 млн. за женски футбол, $0.4 млн. за администрация и управление, $300 000 - неизползвани/футболни оперативни разходи, а $200 000 са за развитие на капацитета.

"БФС се опитва да повиши популярността на футбола в страната отдолу нагоре, като изгражда серия от миникомплекси в цялата страна. Три такива съоръжения бяха създадени в София, Видин и Казанлък благодарение на финансиране от ФИФА в размер на близо $850 000 долара", се казва в доклада.

И още:

"Целта е да се повиши нивото на участие на децата на възраст от 5 до 9 години и да се осигури на училищните и девическите отбори качествена инфраструктура, в която да развиват както любовта си към играта, така и таланта си, а комплексите разполагат с изкуствени терени, за да могат да играят през цялата година. Терените са също така осветени и се допълват от нови и обновени трибуни и съблекални, както и от офиси и конферентни помещения, като по този начин се предлагат на отборите от масовия спорт, но също така и на ветераните и аматьорите, отлични условия за игра, която обичат. БФС също така организира турнири в комплексите, за да насърчи социалното взаимодействие и приобщаване."

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

БФС, ФИФА

Още по темата