Quantcast
АТР разследва бягство от Русия на заразен с COVID-19 американец | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Спорт

АТР разследва бягство от Русия на заразен с COVID-19 американец

1 572
 ЕПА/БГНЕС

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) започна разследване на смущаващ случай на несъобразяване на състезател с протоколите за провеждане на турнир в условията на пандемията от коронавирус. Детайлно се разглеждат действията на американския тенисист Сам Куери (№49 в света), който мистериозно изчезна от Санкт Петербург, след като даде положителен тест за COVID-19.

Бившият полуфиналист на "Уимбълдън" пристигна в руския град в края на миналата седмица за участие в местния турнир от категория "АТР 500". Той трябваше да играе в I кръг срещу поставения под №2 Денис Шаповалов, но в навечерието на мача пробата му за коронавирус беше положителна и той беше изваден от надпреварата. Заразени се оказаха също съпругата му Аби и 8-месечният му син Форд и според разпоредбите на АТР тримата трябваше да прекарат 14-дневна карантина в хотел "Четири сезона" в Санкт Петербург.

Първоначално американският тенисист се съгласил на 5-звездната изолация, но скоро получил обаждане от руските здравни власти. Те го уведомили, че семейството му ще бъде посетено от руски лекари, които в зависимост от симптомите ще преценят дали се налага хоспитализация на някого от тях. Ужасен от идеята за настаняване в руска болница, Куери се свързал с един от спонсорите си - авиокомпания за организиране на частни полети, и успял да уреди да бъде изведен тихомълком от Санкт Петербург заедно със семейството си.

Според американския журналист Бен Ротънбърг в момента тримата се намират някъде в Европа, където антиковид мерките не са толкова затегнати. "Седнали в задната част на наетия от тах самолет, за да спазват възможно най-голяма дистанция от пилотите, тримата Куери са доставени в близка европейска държава, която не изисква отрицателен тест за влизане. Те са отседнали в AirBNB във въпросната неназована страна", пише репортерът на "Ню Йорк Таймс" в "Туитър".

Ако вината на Сам Куери бъде доказана, той рискува както проблеми с руските власти, така и сериозни санкции от страна на АТР. В разпоредбите на тенис асоциацията ясно е посочено, че подобно провинение може да бъде санкционирано с глоба до $100 000 и/или спиране на състезателните права за срок до 3 години.

"АTP е запозната с инцидента, свързан със сериозно нарушаване на протокола, свързан с COVID-19, от играч по време на турнира в Санкт Петербург тази седмица - написаха от асоциацията в открито писмо до състезателите. - Спазването на здравните мерки е фундаментално за провеждането на турнирите и всеки участник е длъжен да се съобразява с разпоредбите на местните власти. Приемаме всяко нарушение извънредно сериозно и в момента тече разследване."

12

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

28 НОЕМВРИ

28.11.2020

248
Залите за спорт се оказаха полузатворени

28.11.2020

816
Повечето застрахователи у нас покриват COVID-риска

28.11.2020

МИЛА КИСЬОВА

533 1

Коментари

dembik

Ужасен от идеята за настаняване в руска болница

😁 

Boris65

Ние сме свикнали с магрибци, афро американци и кюрди в болниците. 

Lazarus

Един бургаски циганин с ковид през април беше избягал от болницата. Върнали го и принудително го интубирали. Умрял след два часа.

j.jelevban

       Четох за случая.Много скоротечен ковид.Бягаш от втория етаж когато вече си на системи.После те интубират и за 2ч фира.Ако имате доп.инфо ще съм благодарен.

       Много ми е интересна страната в която е забегнал.Щото в Русия новичок и до.Кимчо да земе да спретне едно турнирче с 100млн награда.Дали ще се явят мераклии?

whoever1

има правила, и те трябва да се спазват. няма значение дали си в ленинград, на таймс скуеър, или в уагадугу, нито дали си мангал, чукча, или селяндур от айдахо.

HBK

Разбира се, че правилата трябва да се спазват. Ако ги има, де. Всъщност правилото е всеки положителен с Ковид-вируса да се карантинира в къщи. Това се отнася и до заболелите от лека и средна тежест на заболяването. В къщи. Не непременно в болница. Хеле пък в руска.

 

Предполага се, че самолета е частно нает. И в него се спазват противоепидемиологичните разписания. И с него отиваш до собствения си дом или до спасително кътче, в което правилата не те задължават да бъдеш карантиниран в болница, барабар със цялото си семейство (включая 8-месечния Фордчо)..

j.jelevban

       Да има правила;Правило първо в дивата природа;

1.Отстоявай свободата си с всички сили и средства.

      Правило първо според №5 ;

1.Подчинявай се.Интубирай се.Умри.

      Да има правила,добре че няма правила за избор на правила.

Скрудж

Правилата трябва да се спазват, но всеки човек има правото на неизбежна самоотбрана с цел да защити живота си. Адекватно лечение и руска болница са оксиморон!

Boris65

Друго си е нощем с афро американци и магрибци в една палата. Имам приятели, на другия ден се изписаха доброваолно от болниците. 

ловkия

Добре де, нали Ковид няма, има само грип, не вервам руснаците да се коркат толкова от един прост грип.

Къде сте, мангърчета, къде е оня ктр? 👺

Платон
снимка на Платон

Тавариши, не понял... как така избегал от матушка рассия мириканецо? И неродените дяца научиха, че путинландия има две - най-малко две - ваксини срещу грипчету. И мечкарская медсистема - над световното равнище, па грижата за человека - над космическо. Мириканец дурак, тва знаем генетически сърп-чуково, ма где "органи"? При толкоз много органи... и упустили. Избегал в неизвестност. Ета как панимается, тавариши? Подшушнете... 

Boris65

Избягал с помоща на магирибци и афро саксонци. Не е изаестно какво е станало с него. Крие се... 

Влез или се регистрирай за да коментираш