Медия без
политическа реклама

Топ 3 на "Сега" през 2023 г. - пенсии, ковид, "Барселонагейт", "Замунда"

31 Дек. 2023
Един от най-популярните тушове на миналата година
Карикатура: Христо Комарницки
Един от най-популярните тушове на миналата година

2023 г. показа за пореден път колко разнообразни са интересите на читателите - от традиционните промени и проблеми с пенсии, заплати, осигуровки и имоти, през изборните драми, до неочаквано силните емоции на ловците и възмущението от спирането на сайтовете за споделяне и сваляне на филми "Замунда" и Pirate Bay. Ето топ 3 на най-четените статии:

 

НАБЛЮДАТЕЛ

1. Пенсия ще се получава и с по-малко от 15 г. стаж. Непрекъснато променящите се условия за пенсиониране са сред топ статиите във всички рубрики.

2. Дори новото в Избори 2023 изглежда вехто и прашно. Въпреки спадащата избирателна активност, интересът към изборите все още е голям, и то най-вече към нефелните опити на депутатите да опростят своя живот и да усложнят опитите на избирателите да объркат техните планове.

3. Кой ще го отнесе в "Барселонагейт". Прокуратурата "изпра" Бойко Борисов и се опита да прати разследването в небитието. Но читателският интерес не показва умора от темата.

 

Водещи новини

1. Разузнаването на САЩ не успя да докаже, че ковид е изпуснат от лаборатория. Докладът на американското разузнаване, който бе разсекретен от президента Джо Байдън, трябваше да внесе яснота по най-дискутираната тема на изминалите две години, но това не се случи. Неясните изводи, допускащи множество интрепретации, не пресякоха спекулациите и конспиративните теории.

2. Вече не могат да се запорират 1368 лв. от заплатата на длъжници. Надяваме се, че интересът не е предизвикан от увеличаване на дълговете на нашите читатели.

3. Земетресение разлюля София. Трусът с магнитуд 5.5 по скалата на Рихтер се усети сериозно в София, въпреки че епицентърът бе в Румъния, и върна спомените - особено на по-зрялото поколение - за подобни преживявания в годините назад. 

 

После

1. Гешев с контракции на всеки 5 минути, приет по спешност в Страсбург. Докато Гешев бе все-още-главен прокурор, съдбата му вълнуваше читателите. После стана политик и интересът към светлата му личност рязко спихна. Макар че той продължава да се изживява като център на Вселената.

2. Пригожин жив и здрав, търси си папагала в Момин проход. Противоречивата персона и колоритният изказ на собственика на частната военна компания "Вагнер", един от малкото приближени на руския президент Владимир Путин, дръзнал да му се опълчи публично, съвсем логично вълнуваха читеталите, дори след неговата смърт.

3. Ново предсказание на Ванга: Русия ке влезе в НАТО на части. Войната в Украйна бе трайно след най-четените теми през цялата година.

 

Топ 3 на (О)позиция

1. Няма мърдане: новите данъчни оценки ще засегнат всички жилища

2. Кьовеши разкри как МВР саботира разследвания на европейската прокуратура

3. Морето мръсно, брегът бетониран, туристите виновни

 

Разни хора, разни интереси сред другите най-четени дописки на "Сега":

1. МОН обяви промяната при Матури 2023

2. Задава се данъчна тесла за имотите в големите градове

3. Затворен комплекс със собствен кей е новото чудо у нас

4. Набързо премахват златните арки пред "Св. Александър Невски"

5. Държавата най-после се отърва от бившия най-голям санаториум на Балканите

6. "Се таа брат" е причината съдът да спре достъпа до "Замунда" и Pirate Bay

7. 4000 лв. за тапия отказват шофьорите от градския транспорт

8. Възстановена селска баня чупи рекорди по посещаемост

9. Ловците събраха 360 000 подписа: Европа ни оставя без оръжие

10. НС сътвори абсурд със Закона срещу домашното насилие

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Топ 3, статии, Сега