Медия без
политическа реклама

Кьовеши разкри как МВР саботира разследвания на европейската прокуратура

09 Ноем. 2023

За случай с щети за 70 млн. евро, в който МВР на практика е саботирало разследване на Европейската прокуратура, разказа в специалното си интервю пред "Сега" европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, която беше на 24-часово посещение в страната.

Във въпросния случай първо МВР не са претърсили всички офиси в сградата, както им наредено от прокурори. А след това в продължение на месеци разследващите полицаи не са работили по делото. Кьовеши не каза за кое дело става въпрос, тъй като разследването все още продължава.

Тя не отговори дали има действащи или бивши премиери или министри, които се разследват, защото "пред закона всички са равни".

На въпрос дали има европейски разследвания, свързани с хора от санкционния списък "Магнитски", Кьовеши отговори, че "не може да потвърди това".

"Имаме добри случаи, които са в ход, като за някои от тях вече сме съобщили публично, а за други не можем да съобщим в момента. Но съм сигурна, че резултатите ще дойдат", посочи тя.

Във видеото вижте още:

- Защо Кьовеши не се срещна днес с и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов дори и само от учтивост, както направи с Гешев преди време;

- Дали европейската прокуратура работи по сигнала за корупция срещу българския прокурор в Люксембург Теодора Георгиева;

- Има ли проблеми в българския офис на европрокуратурата.

Още по темата