Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Пригожин жив и здрав, търси си папагала в Момин проход

Шойгу! Герасимов! А где я????
Шойгу! Герасимов! А где я????

ЖИВЕЕ ВСЕХ ЖИВЬIХ

Евгений Пригожин е жив и здрав, намира се в Момин проход без охрана и оръжие, къпе се на минералните извори и си търси папагала. 

Това съобщи вестник "Момин проход Екзаминър", чиято репортерка бе в опасна близост с легендарния бивш олигарх, медиен магнат, продуцент, ресторантьор, престъпник и собственик на Частната военна компания "Вагнер". 
Пълна загадка и за самия Пригожин е как, вместо да загине в атентат на частния си самолет, се е озовал на другия ден в Момин проход с махмурлук и без пукната пара. 

Всъщност човекът даже не прилича много на Пригожин, но е сладкодумен и местните го харесали. Хранят го, поят го, къпят го, а той им разтяга сладки локуми за подвизите си и постоянно търси папагала си Уткин. 

Хората около него не смеят да му кажат, че Дмитрий Уткин загина в самолета на Пригожин, а и самият Пригожин по всяка вероятност е напълно неодушевен предмет. (Макар че с него никога не се знае.)

Но това са неприятни теми, които не се повдигат в Момин проход, защото в къщата на обесения не се говори за въже, а в момините клисури не се говори за изгубена чест.

Пригожин се къпе в минералните извори на Момин проход, забавлява гражданите и посетителите на курорта, плацика се сред радиокативните изпарения, които му напомнят ядрената мощ на Родината, чувства се прекрасно, а около него се материализират прочутите моминпроходски нимфи, които виреят в местните поверия, родени от мистичната връзка на моминпроходчани с радиоактивността. 

Моминпроходският Пригожин си позволява и някои критики към страната домакин. 

"Не ми харесва, че българските русофили не правят разлика между Путин и Уткин - изтъква Пригожин, - българите не правят разлика между Йосиф Пригожин и Евгений Пригожин, между Владимир Соловьов и Владимир Соловьов... За тукашния материал Русия е нещо голямо и абстрактно, мистично и чудовищно, колосално и хомогенно. А Русия е сложна и разнолика страна. Трябва наново да основа медийна компания и ферма за тролове, за да обуча българите кои са истинските руски патриоти. И да викат за нас, а не за Русия по принцип. Вярно е, че Путин е Герой на РФ, както и аз съм Герой на РФ, но той е кабинетен плъх и мижитурка, а аз съм човек в понятията" - включва и специфичната лексика бившият пандизчия Пригожин, който има такъв стаж и опит още от съветските затвори. 

Въпреки критиките на Пригожин, българите все пак си остават абстрактни русофили, които си харесват събирателния образ на Путин-Кадиров-Пригожин и не правят никаква разлика между съставките на този абсурден хибрид. 

И Пригожин продължи с критиките пред репортерката на "Момин проход Екзаминър". 

"Време е да се хващаме за работа, като Татко Карло, и да променим този свят - вдига юмрук Пригожин на самия праг на Зоната си на комфорт. - Разчитам много и на гражданите от китния Момин проход. Като остарея, ще дойда пак тука да стана кмет. Впрочем, кой сега е кмет в това китне градче? Я ми го доведете!" - заповяда Пригожин и доближи момента, в който най-накрая ще си изпроси боя и ще тръгне отново по тъжната пътека на скитника евреин, който търси своя папагал навсякъде в пространството и времето. 

Още по темата