Медия без
политическа реклама

Корнелия Нинова видя план за убийството на БСП

Трябва да види психиатър, коментира Татяна Дончева от "Левицата"

04 Апр. 2023Обновена
Лидерът на БСП Корнелия Нинова
БГНЕС
Лидерът на БСП Корнелия Нинова

"Планът за убийството на БСП се провали", това заяви лидерът на столетницата Корнелия Нинова по време на брифинг с коментар за изборните резултати. 

"През цялата предизборна кампания вървеше една добре организирана и манипулативна кампания срещу БСП. През цялото време се внушаваше, че БСП е приключила като партия", обясни Нинова. Като виновник за това тя посочи президента Румен Радев и новосъздадената коалиция "Левицата". "Планирано, организирано, подплатено с много финанси, с подкрепата на служебния кабинет, на много места областни управители, назначени от президента Радев, работеха за "Левицата". Имаме доказателство за това", допълни Нинова. 

ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ 

БСП останаха пети на изборите. В неделя за тях гласуваха 8,94% от избирателите. Нинова призна, че не това е била целта им.

"Запазваме предишния резултат в една много сложна ситуация", направи оценка Нинова на изборните резултати. И подчерта, че "тези 9% не ни удовлетворяват. Да не мислите, че сега плуваме в розови облаци. Въпреки тази организация и натиск срещу нас, удържахме". 

На въпрос с кого може да се коалира БСП за съставяне на правителство, Нинова уточни, че партията ще се допита до членовете си с кого да разговаря за подкрепа. "Не мисля, че ние трябва да инициираме лидерска среща. Нека видим какво ще направят първият, а ако се наложи и вторият", каза тя.

След стартиране на парламента ще бъде направено вътрешнопартийно допитване как да се държи парламентарната група в НС - да влиза ли в правителство, да подкрепя ли, да стои ли в опозиция.

Нинова категорично подчерта, че на дневен ред не стои въпросът за промени в ръководните позиции на БСП.

ДРУГИЯТ ЛАГЕР

От "Левицата" посрещнаха със сарказъм обвиненията на Нинова. Татяна Дончева, един от водачите на коалицията, небрежно отпрати соцлидера да се консултира с Цветеслава Гълъбова - друго водещо лице на "Левицата", която е психиатър по професията.

Дончева обяви, че коалицията, която беше създадена от бивши социалисти, ще се запази и след вота на 2 април. По думите й, не са имали достатъчно време, за да бъдат припознати от избирателите като нещо ново, а не просто като няколко познати лица. Затова сега "Левицата" ще се съсредоточи върху подготовката за местните избори.

Последвайте ни и в google news бутон