Медия без
политическа реклама

Знамето на Велика Албания се развя в Тетово

Така посрещнаха премиерът на Косово Албин Курти

13 Авг. 2023

Знаме с карта на "Велика Албания", развято на концерт в Тетово, организиран за косовския премиер Албин Курти, скандализира Северна Македония. 
Знамето включва части от Македония, Черна гора, Сърбия и Гърция. 

Преди концерта Албин Курти заяви: "Северна Македония трябва да е възможно най-близо до Косово, Албания и България и по-далеч от Сърбия, която не се дистанцира нито от Милошевич, нито от Путин. По този начин Северна Македония ще бъде максимално близо до присъединяване към ЕС, а регионът ни на Балканите ще бъде по-сигурен. Затова трябва да й помогнем и ще подкрепим Северна Македония".

По-рано вчера Курти посети община Тетово, а след това заедно с кмета Билал Касами посетиха планинското село Вейче. Двамата се застъпиха за по-бързо изграждане на пътя Тетово - Призрен, който да минава през Шар планина.

Издигането на провокативни националистически знамена, които насърчават шовинистични идеи за "велики държави", подклажда етническа омраза и нетолерантност и е атака срещу фундаменталните принципи и ценности на (Охридското) Рамково споразумение и концепцията за многоетническа държава, заяви президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата