Медия без
политическа реклама

Ураганът потопи кораб и разцепи друг в Турция

Тялото на моряк от потъналия съд бе намерено на брега

20 Ноем. 2023Обновена
Кадри от разцепения кораб
FB/A Haber
Кадри от разцепения кораб

Черноморският ураган причини истински апокалипсис по турското крайбрежие. Два много тежки инцидента станаха на пристанището в Ерегли. Има и жертви.

Първият инцидент касае потъването на плаващия под турски флаг кораб "Кафкаметлер". Преди това съдът се е ударил във вълнолома на пристанището. На борда е имало 12 души екипаж. В последния момент насред бурята е загубена връзката със съда. Трагедията е станала вчера. Веднага след това властите, цитирани от "Ройтерс", съобщиха , че издирвателните мероприятия ще започнат при успокояване на времето. А новините от днес до момента не са добри. "Тялото на един от нашите моряци на кораба "Кафкаметлер" беше намерено на брега на Ерегли от спасителните екипи. Продължават операциите по издирването и спасяването на другите ни моряци", се посочва в съобщението на турските власти.

Корабът е бил натоварен в Русия, пътувал е за Алиага, Измир. Но заради силния вятър се насочил към Ерегли.

При другия инцидент кораб, плаващ под камерунски флаг, заседна и се разцепи на две. Съобщава се, че 13-те души екипаж са били евакуирани от бреговата охрана. Регистрирани бяха и още много по-дребни инциденти в Черно и Мраморно море.

Кадри от инцидента с разцепения кораб:

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата