Медия без
политическа реклама

Тръмп потвърди, че ще посети Сърбия

22 Септ. 2020

Специалният пратеник на президента Доналд Тръмп за диалога между Белград и Прищина Ричард Гренел заяви днес, че американският президент Доналд Тръмп и дъщеря му Иванка Тръмп са потвърдили, че искат да посетят Сърбия, съобщава БГНЕС.

Още след посещението си във Вашингтон сръбският президент Александър Вучич заяви, че Тръмп е бил много очарован от поканата му да посети страната. Сега Гренел каза: "Президентът Тръмп наистина е сериозен по отношение на това намерение, но все още нямаме дати".

Отговаряйки на въпроса как е успял да го убеди да дойде в Сърбия, Вучич каза, че като всеки сърбин той е бил настоятелен.

Днес Вучич и министър-председателят Ана Бърнабич на Сърбия се срещнаха с Гренел и изпълнителния директор на Американската корпорация за международно развитие за финансиране (DFC) Адам Болер. След срещата символично беше открит офисът на Американската международна финансова корпорация за развитие (DFC) в Белград. Директор на офиса ще бъде Джон Йованович.

Президентът Вучич заяви, че Сърбия има по-нисък процент на публичния дълг от сто пъти по-мощната Германия, съобщава РТС. 

"Ще имаме най-високия темп на растеж в Европа“, каза той по отношение на новата инициатива с DFC.

"Нашият ангажимент към хората в Сърбия е винаги да спазваме обещанията си. Това е най-голямата делегация, която някога е идвала в Сърбия. През следващите 30 дни ще дойдат и представители на други агенции," каза Гренел.

Президентът Александър Вучич заяви, че е свършена добра работа както за сръбския, така и за албанския народ.

"Ще строим пътища, железопътни линии, решихме една част от нещата с ЕС, ще продължим да разговаряме със САЩ. Ще започнем да се договаряме за много неща“, каза той.

Още по темата