Quantcast

Медия без
политическа реклама

САЩ спешно към американците в Русия: Обмислете план за напускане

Възможни са терористични актове в големите градове, включително в Москва и Санкт Петербург, предупреждава US-посолството в руската столица

20 Февр. 2022

Посолството на САЩ в Москва отправи спешно предупреждение към американците, живеещи в Русия, като ги посъветва да обмислят план за напускане на страната, предава БГНЕС.

"Според медийни източници съществува заплаха от нападения в търговски центрове, метростанции и други обществени места, където се събират повече хора в големите градове, включително Москва и Санкт Петербург, както и в районите с повишено напрежение по границата на Русия с Украйна", се казва в изявление на посолството.

Във връзка с това посолството препоръчва "американските граждани да коригират личните си планове за сигурност ... да обмислят планове за евакуация (от страната), които няма да изискват помощта на американските власти".

Не беше съобщено дали информацията е била предадена от официални представители на Руската федерация по официални канали, включително по каналите за сътрудничество в борбата с тероризма.

Президентът на САЩ Джо Байдън призова гражданите на САЩ да напуснат Украйна сега, защото той няма да изпраща американски военни, за да ги евакуират в случай че Русия нахлуе в нея, защото това би могло да предизвика световна война.

 

 

Още по темата