Медия без
политическа реклама

Разузнавателни данни съдържат документите, открити в НПО във Вашингтон

Секретните материали са намерени в офис, ползван от американския президент Байдън в периода 2017-2020 г.

10 Яну. 2023
ЕПА/БГНЕС
Джо Байдън

Секретните документи, които бяха открити в мозъчен тръст във Вашингтон, свързан с американския президент Джо Байдън, съдържат разузнавателни данни на САЩ за Украйна, Иран и Великобритания. Това съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на свои източници, разказва БГНЕС.

10-те документа са били намерени в сградата на Центъра за дипломация и глобална ангажираност, който носи фамилното име на настоящия американски държавен глава - The Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement. Там Байдън е ползвал офисно пространство от 2017 г. до 2020 г. Материалите датират от 2013 г. до 2016 г. и съдържат, наред с други неща, "разузнавателни и информационни материали на САЩ, свързани с Украйна, Иран и Обединеното кралство, наред с други". Източниците на телевизията не са уточнили каква точно информация се съдържа в документите.

По-рано стана ясно, че документите са били намерени в неправителствената организация от адвокати на американския президент през ноември м.г., дни преди проведените тогава междинни избори. Юристите са ги открили докато са подготвяли освобождаването на офиса. Документите са били предадени на националния архив.

Сега правосъдното министерство на САЩ е започнало проверка за това как секретните материали са попаднали в центъра. Резултатите ще покажат дали е необходимо допълнително разследване.

Още по темата