Quantcast
Протестите срещу Лукашенко продължават, репресиите - също | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Протестите срещу Лукашенко продължават, репресиите - също

1 320

Протестите в Беларус с искане за провеждане на нови честни избори продължават. И днес  в Минск и в други градове имаше митинги срещу режима на президента Лукашенко.

Агенция Новости съобщи, че десетки са задържани при демонстрация в сто хилядният град Лида, а срещу протестиращите са използвани шокови гранати и сълзотворен газ. 

Междувременно се появи информация, че беларуската полиция проверява информации за стрелба при сблъсъци между протестиращи и нейни служители. 

Днешните демонстрации съвпадат с ултиматума на намиращата се в чужбина опозиционна лидерка Светлана Тихановская, която призова за всеобща национална стачка, ако Лукашенко не насрочи нови президентски избори до 25 октомври, припомни БНР. 

Ключови думи:

Беларус, протести
9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

100 дни протести в България - в изложба от Валенсия

24.11.2020

247 2
Протестите в Беларус доведоха до нови над 200 ареста

23.11.2020

315 2
Трима непълнолетни и мароканец са чупили прозорците на офиса на ГЕРБ

22.11.2020

Обновена

3234 17

Коментари

toronegro
Тоя Лукашенко ще излезне най-големия демократ. Можеше да използува тоя Ковид, като в цяла в Европа и да обяви извънаредно положение.Социални дистанции, маски, забрани за събиране на повече от 6 човека. И тогава и да биеш опитващите се да протестират както в Лондон, Германия,Италия, Испания никой не може да ти каже "копче".А протестиращите "демократичнати" месии ги обявяват за "негасионисти", за крайно десни/леви.
Boris65

Дано не се стигне до мерките предприети срещу Жълтите Жилетки и Окуп Уолтстрийт! 

УПСС
снимка на УПСС

сащ в пореден опит да срутят една  не подчиняващасе им държава.

Антоан Савов

Тоя се е запънал като нашия тулуп. Що ми се струва, че тежка съдба ги очаква!

УПСС
снимка на УПСС

вашият тиквоч  си го сложи сащ и само козяк мое ви го смени...там бийте чела.

Nick F

Със специалната мисия да строи руски газопроводи и атомни електростанции ? Айде малко по сериозно.

Bifidus Essensis

Междувременно се появи информация, че беларуската полиция проверява информации за стрелба при сблъсъци между протестиращи и нейни служители. 

Ами ето, да ги улесним в проверката - има стрелба, видео и аудио:

https://t.me/nexta_tv/7451

 

стоп патрони, газ и пр. квото имат в арсенала

 

Апропо: на днешната сакрална дата изтича ултиматума, и утре започва стачка.

Платон
снимка на Платон

Тавариши и падругове, засилих се да намеря информация как да се зачисля и по гражданство в историческата рОдина-матушка-любимая, ама ядец... Вместо тва налетях на радной мечкарский сайт предлагаш болгарское гражданство в 6-месечен срок срещу скромните 2500 рубъл... пърдон, гейропски евра. И опечалился, и задумался... пачему къмто мириканската колония се натиска наш по-болшой брат? И пачему сайт хочет еврогейска шума вместо истински надеждни рубъли? И изобщо... опечалился. Те - майдани ръчкат даже на понякога радной колгозник, на Навални отрова пуснаха у бутилочката, секие там мерзости, а наш по-болшой брат и учитель иска гейболгарин да става... 

Andrij

По същата прична по която и английските пенсионери идват в България-по евтино им е.На едните пенсията им стига,други дават под наем апартамента си в Москва.Освен това за семействата на руските митничари и чиновници в България е невероятно спокойно.България е евтиният Рай.

Влез или се регистрирай за да коментираш