Медия без
политическа реклама

Президентът Тръмп бе номиниран официално за втори мандат

24 Авг. 2020Обновена
ЕПА/БГНЕС
Президентът Доналд Тръмп се усмихва на камерната аудитория по време на речта си пред Националната конференция на републиканците.

Републиканската партия в САЩ официално определи Доналд Тръмп за свой кандидат за президент на предстоящите избори на 3 ноември. Очакваното решение беше взето след гласуване на Националния конгрес на републиканците в Шарлът, Северна Каролина. Преди това кандидатурата бе издигната от председателя на щатската организация на Републиканската партия в Северна Каролина Майкъл Уатли. Форумът утвърди и досегашния вицепрезидент Майк Пенс за кандидат за втори мандат от името на републиканците.

Тръмп се надява четиридневното събитие да даде нов импулс на неговата кампания. От седмици всички проучвания на общественото мнение показват сериозно изоставане на президента от кандидата на Демократическата партия Джо Байдън както в национален план, така и в много от ключовите щати. 

На фона на пандемията от новия коронавирус, голяма част от програмата на конгреса на републиканците ще премине в онлайн формат, подобно на този на демократите миналата седмица. За разлика от Байдън, който не отиде на конференцията в Милуоки, щата Уисконсин, Тръмп пристигна в Шарлът. Президентът на САЩ няма да бъде приветстван от голямо множество, а получи официално номиинация в присъствието на ограничен кръг делегати. 

 

Още по темата