Медия без
политическа реклама

Общинар рани 26 съветници в Украйна

15 Дек. 2023
Общинският съветник Сергей Батрин изважда гранатите миг преди да ги хвърли на пода сред съветниците

В Западна Украйна общинар е взривил гранати в Керецкия селски съвет в Закарпатска област. Ранени са 26 души, 6 от тях са в тежко състояние, съобщиха от регионалния клон на Националната полиция. Общинският съветник е Сергей Батрин от управляващата партия "Слуга на народа". До самия взрив съветниците не разбират, че са атакувани.  

Първоначално се появиха съобщения за смъртта на самия общинар. От полицията обаче уточниха, че в момента лекарите се опитват да го реанимират. Мотивите на общинар все още не са известни, на място работят всички съответни служби.

СБУ квалифицира случилото се като терористичен акт.

На заседанието се разглеждал бюджета за 2024 г. и Батрин се възмутил, че не му дават думата. Той не бил съгласен с предложението на съветниците да приемат по 50% надбавка и отделно месечна надбавка от 100% към заплатата на селския кмет по време на война и освен това настоял да се докладва за изразходването на бюджета за 2023 г. преди да се одобри този за 2024 г. „По време на война това е абсолютно недопустимо“, цитира думите му и телеграм каналът "Реальна Війна|Україна". Колегите му не се съгласили. Тогава съветникът напуснал залата и 2 минути по-късно се върнал с гранатите.

 

 

Още по темата