Медия без
политическа реклама

МВнР: Не разгласявайте как изтегляме нашите от Афганистан!

20 Авг. 2021
Главният вход на Министерството на външните работи
Главният вход на Министерството на външните работи

МВнР не е преставало през последните дни да работи активно за изтеглянето на българските граждани от Афганистан, като тяхната евакуация е наш непосредствен приоритет. В условията на непрекъснато променяща се, сложна и несигурна обстановка МВнР информира своевременно българското общество за хода на евакуацията, при строго съблюдаване на сигурността на засегнатите граждани, заявиха от външно министерство.

Тъй като процесът на евакуация не е приключил, от МВнР се обръщат с призив към представителите на медиите, както и към гражданите, да се въздържат от огласяването на подробности около обстоятелствата по изтеглянето на българските граждани от Афганистан, които биха могли да застрашат сигурността както на вече изведените ни сънародници, така и на тези, които предстои да бъдат евакуирани и на партньорите, които ни оказват съдействие.

Както бе съобщено и по-рано, към този момент извън Кабул са изведени 14 български граждани, а четирима са на сигурно място и им предстои евакуация в следващите часове. МВнР е в постоянен контакт със сънародниците ни и оказва съдействие за тяхното изтегляне от страната и по-нататъшното им придвижване до България.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

МВнР, Афганистан, изтегляне

Още по темата